Το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό όχημα (SEV) παραγωγής που αναπτύχθηκε από τον γερμανικό φορέα κινητικότητας Sono Motors πρόκειται να κατασκευαστεί σύντομα στη Σουηδία.

Όπως ανακοίνωσε η Sono Motors, η πρώτη γενιά του Sion θα παραχθεί στο Trollh?ttan από την National Electric Vehicle Sweden.

Ουσιαστικά είναι το εργοστάσιο όπου παλιότερα χρησιμοποιούσε η Saab.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται τα επόμενα οκτώ χρόνια να βγουν περίπου 260.000 οχήματα, ενώ η παραγωγή θα αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Το εργοστάσιο, όπως και το αυτοκίνητο, θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Στη National Electric Vehicle Sweden (NEVS) βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για εμάς», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Sono Motors, Thomas Hausch και συνέχισε: «Μαζί, μοιραζόμαστε ένα όραμα της ευφυούς κινητικότητας και της διατήρησης των ανανεώσιμων πόρων. Εκτιμούμε επίσης την ειδική τεχνογνωσία του συνεργάτη μας με βάση την πολυετή πείρα τους στην παραδοσιακή ανάπτυξη και παραγωγή αυτοκινήτων σε συνδυασμό με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία που έχει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης».