Oμόφωνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group. Η διάσωση δια της απορρόφησης έγινε με βάση την εισήγηση της 21ης Ιουνίου που αναγνώριζε ότι η ΑΝΕΚ είναι προβληματική επιχείρηση και συντρέχουν οι προϋποθέσεις προστασίας της.

Χαρακτηριστικά, στην απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού σημειώνει ότι «εγκρίνει ομόφωνα, κατ’ άρθρο 8 παράγραφο 6 του ν. 3959/2011, την υπ’αριθ. πρωτ. 9484/25.10.2022 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία συνίσταται στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας με την επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε (ΑΝΕΚ) από την εταιρεία με την επωνυμία ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Η ανωτέρω απόφαση καταχωρήθηκε στο βιβλίο των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που τηρείται στην Υπηρεσία μας την 3η Αυγούστου 2023 και έλαβε τον αριθμό 827/2023».

Σημειώνεται ότι η χανιώτικη εταιρεία έχει στόλο από οκτώ πλοία, τα οποία εντάσσονται στον στόλο του Ομίλου Attica, ο οποίος σήμερα έχει 36 πλοία, συμβατικά και ταχύπλοα και η δύναμη του θα ανέβει στα 44 συνολικά.