Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) πρώτευσε στο Ιαπωνικό Grand Prix κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν του 2025 στη Formula 1και τέταρτο συνεχή στην πίστα της Σουζούκα.

Ο Νόρις, παρά τη σταθερή απόδοσή του, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Όσκαρ Πιάστρι – με την τρίτη θέση να συμπίπτει με τα 24α γενέθλιά του.

«Ήταν ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο, ειδικά μετά από τις δυσκολίες που είχαμε στην αρχή της χρονιάς», δήλωσε εμφανώς ανακουφισμένος ο Φερστάπεν.

Ο αγώνας εξελίχθηκε χωρίς ανατροπές, καθώς οι έξι πρώτοι οδηγοί τερμάτισαν όπως ξεκίνησαν και όλα τα μονοθέσια ολοκλήρωσαν τους 53 γύρους χωρίς διακοπή ή ατύχημα, με τον καιρό να παραμένει σταθερά συννεφιασμένος αλλά στεγνός.

Ο Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) τερμάτισε τέταρτος, ενώ οι Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και του 18χρονου νεοεμφανιζόμενου Αντρέα Κίμι Αντονέλι κατέλαβαν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Ο Λιούις Χάμιλτον, με στρατηγική εκκίνησης σε σκληρή γόμα, κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του και να τερματίσει έβδομος.

Η κούρσα ξεκίνησε με τον Φερστάπεν να απομακρύνεται άνετα από την πρώτη στροφή, παρά τις μικρές τεχνικές ανησυχίες που ανέφερε στην ομάδα του για το κιβώτιο ταχυτήτων. Παρότι ο Νόρις πλησίασε σημαντικά στον 22ο γύρο, κατά την αλλαγή ελαστικών δημιουργήθηκε ένταση, καθώς θεώρησε πως ο Φερστάπεν τον έσπρωξε εκτός πίστας – οι αγωνοδίκες, ωστόσο, δεν επενέβησαν.

Στους τελευταίους γύρους, ο Πιάστρι επιχείρησε να ασκήσει πίεση στον Νόρις, δηλώνοντας στην ομάδα πως ένιωθε αρκετά ανταγωνιστικός για να κυνηγήσει την πρωτιά. Παρ’ όλα αυτά, η κατάταξη παρέμεινε αμετάβλητη, με τον Φερστάπεν να παίρνει την πρώτη γεύση νίκης για το 2025.