Το χαβά του θυμήθηκε και πάλι ο Ερντογάν. Προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ενόψει των δημοτικών εκλογών στη Σμύρνη. Αναφέρθηκε στους Έλληνες ως τον «εχθρό που ρίξαμε στη θάλασσα», ενώ έκανε αναφορά και στο Αιγαίο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας για άλλη μια φορά σήμερα στη Σμύρνη, την πόλη της νίκης στον εθνικό αγώνα και την πύλη της Ανατολίας. Πλησιάζουμε στην επούλωση των πληγών της Σμύρνης, η οποία, οδηγώντας τον εχθρό στη θάλασσα, διέλυσε όχι μόνο τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι της, αλλά και τις φιλοδοξίες για προδοσία ενάντια στην ανεξαρτησία της πατρίδας. Απελευθερώθηκε από τον εχθρό πριν από έναν αιώνα, αλλά δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από τους εχθρούς για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Φιλοδοξούμε να φέρουμε αυτή την πόλη, που είναι μια από τις πιο σπάνιες γωνιές όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του κόσμου, σε ένα επίπεδο που να ανταποκρίνεται στην αρχαία ιστορία και τις δυνατότητές της. Η Σμύρνη θα επιλέξει πολιτικό σύστημα στις 31 Μαρτίου. Ευχόμαστε η Σμύρνη να βγει νικήτρια. Γι' αυτό, βγάλτε τόση φωνή από εδώ, ώστε να ακουστεί σε όλο το Αιγαίο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

<p

>