Ένας νέος κύκλος επισκέψεων κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, άνοιξε πριν λίγες μέρες. Στόχος των περιοδειών υψηλόβαθμων στελεχών και μελών του κόμματος, είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου, που υλοποιείται υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και η επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση ήταν η Χίος. Σε αυτή την τρίτη κατά σειρά επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, μαζί με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή του Νομού, κ. Νότη Μηταράκη και τους Βουλευτές κ.κ., Νόνη Δούνια, Χρήστο Κέλλα και Περικλή Μαντά, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο που υλοποιείται στην περιοχή.

Οι υπουργοί και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησαν με μέλη της διοίκησης και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χίου, επισκέφθηκαν το χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην περιοχή της ΒΙΑΛ, είδαν από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται στο χώρο του υπό ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου και του αεροδρομίου και συνομίλησαν με τους υπευθύνους του Κέντρου Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας στην περιοχή Καλλιμασιά.

Ακόμα τα στελέχη της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας συμμετείχαν σε μια ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Χίου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της, Λευτέρη Μπλάτζιου και με την παρουσία στελεχών από όλο τον νομό.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλέυρης, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ως κυβερνητικό κλιμάκιο επισκεφθήκαμε τη Χίο στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιούνται προκειμένου να ακούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να βλέπουμε την πρόοδο του κυβερνητικού έργου.

Είδαμε την πρόοδο του αεροδρομίου που είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι ένα έργο που συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Αντίστοιχα το Δικαστικό Μέγαρο που χρόνιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο έργο για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου.

Παραλληλα επισκεφθήκαμε το Κέντρο Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας που έχει γίνει μία πολλή ωραία σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Μαζί με τον Νότη Μηταράκη πήγαμε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Χίου.

Είναι χώροι φιλοξενίας χαμηλής πίεσης συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που φυλάσσονται και στο πλαίσιο του Διεθνούς δικαίου ξεχωρίζουμε αυτούς που πραγματικά χρήζουν προστασίας και όσοι δεν χρήζουν της προστασίας του πρόσφυγα δεν υπάρχει είσοδος προς τη χώρα. ροφανέστατα ως υπουργός Υγείας πραγματοποίησα συναντήσεις στο νοσοκομείο της Χίου όπου σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο με προβλήματα που υπάρχουν συνολικά σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με κίνητρα που θα δοθούν στους γιατρούς με προκηρύξεις που θα είναι στοχευμένες στις άγονες περιοχές.

Αντίστοιχα υπάρχει ένα πλαίσιο χρηματοδότησης ύψους 250 εκ. ευρώ για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που τα Κέντρα Υγείας της περιοχής έχουν ενταχθεί αλλά και 350 εκ για δευτεροβάθμιες δομές που είναι το νοσοκομείο της Χίου.

Μέσα στην προκήρυξη για 4.000 θέσεις νοσηλευτών καλύπτονται οι ανάγκες που μας έχει υποδείξει το νοσοκομείο της Χίου καθώς επίσης και στο ιατρικό προσωπικό με κυρίαρχο θέμα των ογκολόγο που θα προκηρυχθεί η θέση.

Γνωρίζω το πρόβλημα που υπάρχει στο ΕΚΑΒ και ήδη ενημέρωσα κα τους ανθρώπους υγείας και στην προκήρυξη των 910 θέσεων για λοιπό προσωπικό έχει προβλεφθεί θέσεις για διασώστες και οδηγούς αλλά θα υπάρξει και εκτάκτως με επικουρικό προσωπικό που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες θέσεις οδηγών για να λυθεί το θέμα που υπάρχει και δεν αφορά μόνο τη Χίο αλλά και άλλα μέρη».