Επίσκεψη του δημάρχου Σαγκάης στο δημαρχείο της Αθήνας

24
sagai-tomanifesto.gr

Την αμοιβαία διάθεση Αθήνας και Σαγκάης να εμβαθύνουν περαιτέρω τη μεταξύ τους συνεργασία και σε άλλους τομείς, πιστοποίησε η σημερινή επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, του δημάρχου της κινέζικης πόλης Ying Yong , δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας.

Ο δήμαρχος της Σαγκάης , συνοδευόταν από την πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue, τον πρόεδρο της COSCO Captain Xu Lirong, και δεκαμελή αντιπροσωπεία.

Ο κ. Μπρούλιας, υποδεχόμενος τον δήμαρχο της Σαγκάης αφού επισήμανε τους δεσμούς φιλίας αναφέρθηκε στην ήδη υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της καινοτομίας και της οικονομίας ευρύτερα. Ιδιαίτερα για τον τουρισμό , είπε «θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα πιο πολύ τα ήδη θετικά αποτελέσματα που έχει η ανάπτυξη της κρουαζιέρας για την πόλη μας και είμαστε βέβαιοι ότι, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί φορείς της Σαγκάης μπορούν να βρουν στη πόλη μας εξαιρετικές ευκαιρίες ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματικά τουριστικές υποδομές». Επισήμανε επίσης τη σημασία της συνεργασίας City-to-City μεταξύ των πόλεων και μέσω αυτής της συνεργασίας People-to-People, που αναμφισβήτητα δύναται να προσφέρει σημαντικά, αμοιβαία οφέλη για την οικονομία των πόλεων και το ευ ζην των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Σαγκάης τόνισε ότι “με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προχωράμε στην υλοποίηση και άλλων δράσεων μεταξύ των δύο πόλεων, στους άξονες του πολιτισμού της καινοτομίας και της μάθησης, προγραμματίζοντας άμεσα ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ μαθητών, νέων επιστημόνων και νέων καλλιτεχνών, ώστε να διευρύνουμε και άλλο τους ορίζοντες για τη νέα γενιά”.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr