Με διακεκριμένους ομογενείς συναντήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις για ζητήματα παγκόσμιου, ευρωπαϊκού και ελληνικού ενδιαφέροντος, για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, με την «Ατζέντα 2030», καθώς και για τη δυνατότητα συμβολής της ομογένειας, σε ζητήματα καινοτομίας και τεχνολογίας.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω να επιστρέψετε στην πατρίδα ένα κομμάτι από την επιτυχία σας εδώ. Είναι μια εποχή που το χρειαζόμαστε. Πιστεύαμε ότι ο πλανήτης θα ζήσει εν ειρήνη, δεν συμβαίνει όμως. Αντίθετα έχουμε γυρίσει σε επικινδυνη εποχή και χρειαζόμαστε να μαζέψουμε όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΜΙΤ, ο Νίκος Δένδιας είχε εξαιρετικά χρήσιμες συζητήσεις με Έλληνες ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου για θέματα Μηχανικής, Τεχνολογίας και Ναυπηγικής, εστιάζοντας στη νέα εποχή που η Ελλάδα σχεδιάζει για το Πολεμικό της Ναυτικό. Στη συνέχεια μετέβη στο Harvard, όπου απηύθυνε ομιλία σε φοιτητές του Πανεπιστημίου, ενώ επισκέφθηκε και τη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.

Ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση των ομογενών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

<p