Επίσημο: Ο ΕΛΓΑ καταργεί το τέλος για τις δηλώσεις ζημιάς

126

«Μετά την χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα και στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων για την στήριξη των αγροτών στις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από την θεομηνία «Ιανός», με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ δεν θα ζητείται η καταβολή εκτιμητικών τελών για τις διαδικασίες υποβολής δηλώσεων ζημιών στον ΕΛΓΑ, οι οποίες αφορούν τις καλλιέργειες φυτικού
και ζωικού κεφαλαίου». Αυτό αναφέρει λακωνική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την χθεσινή, Τρίτη, αποκάλυψη του tomanifesto.gr.

Όπως γράψαμε, τέλος στο παράλογο τέλος του ενός ευρώ ανά στρέμμα που υποχρεούνται να καταθέσουν όσοι αγρότες δηλώνουν καταστροφές αιτούμενοι αποζημίωση, βάζει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως σχολιάζουν πηγές κοντά στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ οι καταστροφές στην Καρδίτσα είναι η αφορμή που τον οδήγησαν να επισπεύσει την εφαρμογή της κατάργησης ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους να χάνεται και θα καλούνταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη μόνο και μόνο για να υποβάλλουν την σχετική δήλωση.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr