Τη θέση της Ελλάδας ως προς τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ουκρανίας αλλά και την επιθυμία του να επισκεφθεί στο μέλλον τη χώρα μετέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον του για την κατάσταση των Ελλήνων της Ουκρανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας για να μεταφέρει τις ευχές του για το νέο έτος στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό διαβεβαιώνοντας τον Βολοντιμίρ Σελένσκι αναφορικά με τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελληνικής πλευράς.

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή άλλωστε έλαβε ξεκάθαρη θέση έναντι της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν κοστίσει ζωές και μεταξύ των αμάχων σημειώνοντας κατ επανάληψη το γεγονός πως τάσσεται απέναντι στον αναθεωρητισμό από όπου και με όποιον τρόπο και αν εκφράζεται.

Με σαφήνεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η χώρα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας καθώς και ότι δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές, συμμετέχοντας παράλληλα τόσο στην αποστολή βοήθειας προς την Ουκρανία όσο και στις κυρώσεις που επιβάλλονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ.