fbpx

Επικίνδυνος!

by Tasos

Ο Αλέξης Τσίπρας αναβαθμίζει καθημερινά το επίπεδο του λαϊκισμού στο οποίο κινείται, μόνο που πλέον καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνος για την ίδια τη χώρα υιοθετώντας δημοσιεύματα όπως το τελευταίο αναφορικά με τις παρακολουθήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνοντας και προς την Τουρκία μηνύματα που δεν τιμούν κανένα. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί και μια ωμή παρέμβαση στο θεσμό της Δικαιοσύνης επιλέγοντας να επισκεφτεί τον Άρειο Πάγο και ν απευθύνει νουθεσίες προς τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας επέλεξε να στήσει ένα σόου στον Άρειο Πάγο δεδομένου ότι δεν θα μπορούσε να καταθέσει μια ακόμη ερώτηση με αφορμή τα δημοσιεύματα στο Documento αφού την  Πέμπτη στη Βουλή θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτακής με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις και το απόρρητο των επικοινωνιών που προχωρά σε ριζικές αλλαγές – τομές ως προς την λειτουργία και της ΕΥΠ.

Και σε αυτό το σόου ενέταξε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Πήρε πάνω του το δημοσίευμα που κάνει λόγο για παρακολουθήσεις της ηγεσίας, χωρίς και πάλι να παρατίθεται το παραμικρό στοιχείο και δήλωσε ότι «η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια». Δήλωση που ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που φυσικά αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας και τους καθεστώτος Ερντογάν που ολοένα και περισσότερο αυξάνει την προκλητικότητα σε βάρος της χώρας

Έρχεται δέ να προστεθεί στο σύνολο των θέσεων που ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει είτε καταγγέλλοντας τα εξοπλιστικά προγράμματα που θωρακίζουν τη χώρα και στα οποία η Τουρκία αντιδρά, είτε δηλώνοντας πως θα επαναδιαπραγματευτεί συμβάσεις όπως αυτή με τη Γαλλία. Ακόμη και η στάση του έναντι της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας που προβλέπει και την πλήρη αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως γεωστρατηγικής σημασίας κόμβου έχει προκαλέσει προβληματισμό και πολλά ερωτήματα τη στιγμή που στη συμφωνία αυτή έχουν αντιδράσει τόσο η πλευρά της Μόσχα όσο  και αυτή της Αγκυρας.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή Τσίπρα να παίξει με τους θεσμούς όπως αυτόν των Ενόπλων Δυνάμεων μεταφέροντας σε επίσημη δήλωσή του έξω από τον Άρειο Πάγο τα όσα περιγράφει ένα δημοσίευμα είναι και επικίνδυνα αλλά και εθνικά επιζήμια.

Όπως επιζήμιο είναι και το γεγονός πως μετέβη στον Άρειο Πάγο για να νουθετήσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε από τον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου ακόμη και την ενοποίηση των υποθέσεων που αφορούν στις παρακολουθήσεις, όπως είχε πράξει πρόσφατα και ο εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Και ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης λίγο πριν είχε πει ότι «θέλω να ελπίζω – και ελπίζω – ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα», αφήνοντας υπαινιγμούς για τον τρόπο που λειτουργεί και χειρίζεται ένα θέμα που μέχρι τώρα στηρίζεται σε δημοσιεύματα μυθιστορηματικού τύπου χωρίς την παράθεση στοιχείων.

Ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου δείχνει αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλος με τη λασπολογία. Έχει επιλέξει να κυλήσει το πολιτικό σκηνικό στο βούρκο. Αδυνατεί να αρθρώσει πολιτικό προγραμματικό λόγο και ν αντιπαρατεθεί σε ένα πεδίο σύγκρισης ως προς το παραγόμενο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έργο και το έργο των δικών του κυβερνήσεων.

Παίζει τα ρέστα του αδιαφορώντας για το πόσο επιζήμιοι είναι υπαινιγμοί όπως αυτοί που αφορούν στις σχέση της στρατιωτικής ηγεσίας με την πολιτική την ώρα που οι προκλήσεις εντείνονται και ξένοι αναλυτές εκδηλώνουν ανησυχία για ενδεχόμενο επεισοδίου στο Αιγαίο εντός του 2023. Και ξορκίζει  την δική του δεινή πολιτική θέση με μια ακραία αντιπολιτευτική τακτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει το πολιτικό του μέλλον και δεν το κρύβει. Όσο και αν υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν υπάρχει εσωκομματικό αντίπαλο δέος, ο ίδιος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως οι νέες εκλογικές ήττες θα τον μετατρέψουν αυτομάτως σε καμένο πολιτικά χαρτί αφού στην πρώτη κάλπη θα μετρήσει μια 5η ήττα και στη δεύτερη την 6η από το 2019 (οι τρείς σε εθνικές εκλογές).

Ουδείς παραγνωρίζει δέ και το γεγονός πως είναι ο μακροβιότερος πολιτικός αρχηγός κόμματος που βρίσκεται εντός Βουλής όπως και το ότι το ενδεχόμενο να καταγραφεί εκτεταμένη διαρροή ψηφοφόρων μετά από νέες πολιτικές ήττες είναι ιδιαιτέρως μεγάλη. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία η πλειοψηφία αυτών δεν είναι καθαροί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προερχόμενοι, κυρίως, από το παλαιό ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό είναι βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα σταματήσει πουθενά. Ούτε φυσικά και σε θέματα που λειτουργούν σε βάρος και της  ασφάλειας της χώρας…

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα