Ένταση και έντονοι διάλογοι ακολούθησαν της ομιλίας του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στη Βουλή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη για τον Φουρθιώτη αλλά και για τα… ένσημα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Πλεύρης απαντώντας στην κριτική του Π. Σκουρλέτη για τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο κ. Γεραπετρίτης με τον κ. Φουρθιώτη είπε: «επειδή σας αρέσουν τα sms κ Σκουρλέτη να σας θυμίσω τα sms που έστελνε ο εργολάβος Καλογρίτσας σε υπουργό της δικής σας κυβέρνησης αποκαλώντας τον «καμάρι» και «λεβέντη μου». Αυτά δεν σας ενοχλούν;».

«Δεν περίμενα να υπερασπιστείτε τον κ. Φουρθιώτη. Είστε αδικαιολόγητοι . Αδιόρθωτοι. Είστε ικανοί να μην στηρίζετε το σύστημα υγείας επειδή είναι δημόσιο» ανταπάντησε ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει επαγγελματική εμπειρία.

«Είπατε ψευδέστατα και συκοφαντικά – πράγμα που το συνηθίζετε – ότι μου παρέχει υπηρεσίες ο Φουρθιώτης. Αναφερθήκατε στον πρωθυπουργό ως ανεπάγγελτο. Εσείς! Που έχετε αρχηγό που δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο. Τι δουλειά έκανε ο Τσίπρας; Ζείτε όλοι από τον ήλιο του κ. Τσίπρα αλλά ο Τσίπρας δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο σε αντίθεση με τον σημερινό πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Κατά την τοποθέτησή του ο Θάνος Πλεύρης είπε: 

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να κάνει ένα δώρο στην Κυβέρνηση, κάνοντας πρόταση μομφής, προφανώς γιατί στην πραγματικότητα την πρόταση μομφής ήθελε να την κάνει στο Κίνημα Αλλαγής.

Επιλέγει λοιπόν, προκειμένου να δείξει σε έναν ανταγωνισμό που υπάρχει στην κεντροαριστερά, να μας φέρει εδώ στη Βουλή για να απαντήσουμε σε αυτά τα οποία λέτε.

Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον, γιατί να ξέρετε κύριες και κύριοι συνάδελφοι, τα στοιχεία είναι αμείλικτα και όσο εσείς περιμένετε τις απογευματινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για να κάνετε μικροκομματική πολιτική, εμείς είμαστε εδώ και κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, που θα σας αναδείξω τώρα και θα δούμε σε αυτήν την προσπάθεια τι θα είχατε κάνει εσείς αν ήσασταν κυβέρνηση, με βάση αυτά τα οποία έχετε ψηφίσει.

Ξεκινάμε λοιπόν από το πρώτο για να τελειώνει το θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ. Η ενίσχυση του ΕΣΥ έχει συγκεκριμένα νούμερα, τα οποία νούμερα, θέλετε δεν θέλετε, είναι αμείλικτα.

Ξεκινάμε πρώτα απ’ όλα από τις κλίνες ΜΕΘ. Οι κλίνες ΜΕΘ ήταν 557, είχατε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ χωρίς πανδημία. Θυμόσαστε ότι και ο κύριος Πολάκης είχε αναγνωρίσει ότι έχετε ευθύνη, γιατί νόμιζε ότι απευθυνόμουνα στην περίοδο τη δική μας. Αυτές οι 557 κλίνες ΜΕΘ έχουν γίνει πάνω από 1.300.

Αυτή λοιπόν είναι μία πραγματικότητα. Είναι μία πραγματικότητα ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι κλίνες ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας για να έχουμε την καλύτερη παροχή υγείας.

Επιπλέον, σε όλη σας τη θητεία των 4,5 ετών που κυβερνήσατε, προκηρύξατε 2.857 θέσεις. Στα δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία για ιατρικό προσωπικό έχει προκηρύξει 3.000 θέσεις και έπονται και άλλες προκηρύξεις τώρα.

Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει 2.200 μόνιμες προσλήψεις ιατρών και υπάρχουν άλλοι 2.000 επικουρικοί γιατροί. Επιπλέον, υπηρετούν 15.000 επικουρικό προσωπικό, 14.000 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται να βγουν οι προκηρύξεις για μόνιμη στελέχωση 4.000 θέσεων νοσηλευτών, 910 θέσεων λοιπού προσωπικού και άλλες 700 θέσεις ιατρών.

Συνεπώς, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ, που λέτε ότι δεν μας ενδιαφέρει το ΕΣΥ, τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα. 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι για να πάει στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια και είναι ολόκληρος ο σχεδιασμός ο οποίος έχουμε αυτή τη στιγμή, ένας ολιστικός σχεδιασμός που περιλαμβάνει την πρόληψη, που περιλαμβάνει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, που περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και που περιλαμβάνει και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τι κάναμε με τον ιδιωτικό τομέα; Με τον ιδιωτικό τομέα, λοιπόν, όταν εσείς μιλούσατε για επιτάξεις κλινών, εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε 860 κλίνες απλές Covid στο σύστημα και άλλες τόσες non-Covid. Με συνεννόηση και όχι να πληρώνουμε κενές κλίνες άμα γινόταν επίταξη. Και σας ενόχλησε που ήρθαμε σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα γιατί έχετε τις εμμονές σας.

Και στις κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες σας λέω, βεβαίως συμπεριλαμβάνονται και κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. Σας είπε κανείς ότι δεν μπορεί να συμπράττει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα και να λαμβάνει κλίνες ΜΕΘ; Αυτό δεν το κάνατε εσείς, το κάναμε εμείς.

Και αυτή τη στιγμή οι ιδιώτες έχουν μπει και κάθε μέρα παίρνουν περιστατικά. Το 10% έως 15% της δύναμης της οποίας έχουν σε απλές κλίνες, διατίθεται σε Covid περιστατικά.

Έγιναν τα τρίμηνα και λέγατε απέτυχαν. Ναι, δεν πήγαν όσο καλά θα θέλαμε. 1.200 όμως άτομα είναι με τα τρίμηνα. Και επιπλέον ερχόμαστε εδώ με έναν ολιστικό σχεδιασμό και δίνουμε τη δυνατότητα το Εθνικό Σύστημα Υγείας να κάνει και χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς να πληρώνει ο πολίτης.

Αυτά, λοιπόν, όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο ενισχύθηκε και συνεχίζεται να ενισχύεται καθημερινά.

Αναφέρετε στην πρότασή σας το κομμάτι τη θνητότητας. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τη θνητότητα. Το 89% των θανάτων δυστυχώς είναι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών. Είναι η κρίσιμη ηλικιακή ομάδα που έπρεπε να έχει εμβολιαστεί.

Και αν σκεφτούμε ότι η χώρα μας είναι τρίτη στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ηλικίες άνω των 50 και δεύτερη μετά την Ιταλία, το 7,2% του πληθυσμού μας είναι άνω των 80 ετών με μέσο όρο Ευρωπαϊκής Ένωσης το 5,5%. Επομένως, υπάρχει κόσμος πολύς που ήταν σε αυτή την ευάλωτη κατηγορία.

Εκεί, λοιπόν, εσείς βλέπετε νούμερα και εμείς βλέπουμε ανθρώπους. Εχθές πέθανε μία γυναίκα 100 ετών στο Ηράκλειο. Πέθανε μία γυναίκα 94 ετών στα Τρίκαλα. Ένας άντρας 89 ετών στο Σισμανόγλειο. Πέθανε και ένας συμπολίτης μας 45 ετών στην Πάτρα. Αυτοί λοιπόν είναι άνθρωποι. Και η προσπάθεια όλων μας είναι αυτοί οι άνθρωποι να πειστούν να εμβολιαστούν. Διότι αν δείτε τα νούμερα τα οποία έρχονται, το θέμα της θνητότητας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον εμβολιασμό.

Στον εμβολιασμό, λοιπόν, έγινε μια ολόκληρη προσπάθεια στην οποία εσείς είστε απόντες και θα σας πω και γιατί είστε απόντες. Από το Σεπτέμβριο, 1η Σεπτεμβρίου ουσιαστικά εφαρμόστηκαν όλα τα υποχρεωτικά μέτρα για τον εμβολιασμό γιατί οι συμπολίτες μας που σας είπα, το 90% των θανάτων, αν ήταν εμβολιασμένοι θα είχαν πολύ περισσότερες ελπίδες. Καταψηφίσατε όλες τις προσπάθειες που έγιναν. Θέλετε να τις δούμε μια προς μια; Πρώτον, υποχρεωτικότητα στο υγειονομικό προσωπικό. Είπατε όχι. Από το 80% έφτασε στο 94%.

Δεύτερον, υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 με διοικητικό πρόστιμο. Είπατε όχι. Από τις 530.000, 230.000 έκλεισαν ραντεβού και έχουν εμβολιαστεί. Άνθρωποι που προστατεύονται. Λέω το τι θα κάνατε αν ήσασταν Κυβέρνηση. Άρα θα υπήρχαν ακόμη 230.000 άνθρωποι ανεμβολίαστοι.

Λήξη πιστοποιητικού στο 7μηνο για όλες τις ηλικίες. Καμπάνια συγκεκριμένη για τον εμβολιασμό. Απαγορεύσεις και να μην υπάρχει πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών σε μια σειρά από δραστηριότητες που λέγατε ότι με την υποχρεωτικότητα δεν γίνεται τίποτα.

1η Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ήταν στο 67% το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στον ενήλικο πληθυσμό. Και σήμερα είναι 84%. 17 μονάδες με τα μέτρα τα οποία καταψηφίσατε. Και με αυτά τα μέτρα έφτασε αυτό το ποσοστό, 17 μονάδες πάνω.

Και θανάτους τους οποίους πληρώνουμε αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς γιατί η εμβολιαστική κάλυψη έχει ένα όφελος σε επόμενη φάση.

Και τι θα κάνατε εσείς για τον εμβολιασμό αν ήσασταν Κυβέρνηση κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Θα είχατε τον κύριο Πολάκη Υπουργό στη θέση της κυρίας Γκάγκα και στη δική μου θέση τον κύριο Ξανθό.

Ο κύριος Πολάκης εμβολιάστηκε υποχρεωτικά μόλις μπήκε η υποχρεωτικότητα. Άρα θα είχατε εμπιστευτεί την τύχη του εμβολιασμού σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήταν υπέρ του εμβολιασμού.

Αλλά θα σας πω και κάτι άλλο που δεν το ξέρετε. Στις Σέρρες γίνεται σήμερα σερραϊκό συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας και των πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη τον Κούβελα. Τον κύριο Κούβελα τον ξέρω, έχω πάει και έχω μιλήσει και στα μεταπτυχιακά τα οποία έχει για την ιατρική ευθύνη.

Ο κύριος Κούβελας ήταν η επιλογή της κυβέρνησής σας να είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων. Και πρόεδρος της ιατρικής λίστας του ΕΟΦ.

Και σήμερα μιλάει σε κεντρικό συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας. Άρα ο κύριος Κούβελας θα ήταν στις συγκεκριμένες θέσεις που σήμερα κρίνουνε την πορεία του εμβολιασμού, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Πολάκης και ο κύριος Κούβελας θα έκαναν την δουλειά που κάνει ο κύριος Μάριος Θεμιστοκλέους. Και έχουμε ένα εντυπωσιακό, αυτή την στιγμή, για τα ελληνικά δεδομένα, σύστημα το οποίο έχει κριθεί από όλες τις χώρες, όπου δόθηκε η δυνατότητα σε όλον τον πληθυσμό να εμβολιαστεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, το πρόγραμμα «Ελευθερία», και αυτή την στιγμή είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αλλά ο ευρωπαϊκός μέσος όρος πιάστηκε λαμβάνοντας μέτρα τα οποία εσείς καταψηφίσατε. Αυτές ήταν οι δικές σας προτάσεις, λοιπόν.

Οι δικές σας προτάσεις ήταν «πείστε τον πολίτη». Εμείς λέμε, «μα προσπαθούμε να τον πείσουμε και δεν πείθεται. Πρέπει να υπάρξουν και υποχρεωτικά μέτρα».

Όταν, λοιπόν, βλέπετε τους νεκρούς, να σκέφτεστε τις ευθύνες που υπάρχουν από ανθρώπους οι οποίοι δεν βοηθήσαν αυτόν τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί και να σκέφτεστε ποια ήταν η γενική σας γραμμή, σε επίπεδο προσώπων, όπως σας απέδειξα, και σε επίπεδο τι ψηφίσατε ένας προς ένας στη Βουλή.

Γιατί όταν καταψηφίζετε, αυτά καταψηφίσατε. Και την αύξηση των 17 μονάδων της εμβολιαστικής κάλυψης.

Εμείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επειδή πάλι γίνεται και σε αυτό το κομμάτι και είναι λυπηρό να μπαίνουμε σε τέτοια αντιπαράθεση, βασικός λόγος των θανάτων που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο λόγος που έχει να κάνει, πρώτον, με την ηλικία, γιατί δυστυχώς, είναι μια πανδημία η οποία χτυπάει κυρίως τους πιο ευάλωτους ανθρώπους ηλικιακά. Έχει να κάνει με τον εμβολιασμό- και είναι συντριπτικά τα στοιχεία κι εμείς ευελπιστούμε ότι στους αριθμούς στους οποίους φτάσαμε θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε περισσότερο τους πολίτες μας- και είναι και η παρεχόμενη υπηρεσία η οποία υπάρχει.

Και στα τρία αυτά τα επίπεδα εμείς κάναμε συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία σας λέμε. Την ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως σας περιγράψαμε.

Στην ενίσχυση του ΕΣΥ υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που έπαιξαν ρόλο. Όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί και κυρίως οι γυναίκες και οι άνδρες που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αντιστοίχως, την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν, γιατί όταν λαμβάναμε και μέτρα λέγατε «πηγαίνετε τη χώρα σε lockdown». Μετά, τώρα, παρακαλούσατε να υπάρχει lockdown και βλέποντας ότι υπάρχει μια ισορροπία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορούμε να άρουμε μέτρα.

Και αυτή την στιγμή ακόμα που μιλάμε, κάτι το οποίο το έχετε κάνει σημαία, εδώ πέρα είναι πάλι, αυτός είναι ο πίνακας, η Ελλάδα είναι στην 13η θέση. Αυτός είναι ο πίνακας της πανδημίας.

Θα θέλαμε να ήμασταν και σε καλύτερη θέση. Με τον πιο γηρασμένο πληθυσμό είμαστε στην 13η θέση. Και η διαφορά μας κυρίες και κύριοι στου ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι εμείς αγαπάμε την ευθύνη.

Κάθε πρωί που πηγαίνουμε στο Υπουργείο και σε όλα τα Υπουργεία αυτή η κυβέρνηση, τουλάχιστον προσωπικά, αλλά και με όλους τους συνεργάτες με τη Μίνα Γκάγκα, τι θα είχατε κάνει; Γιατί με συγχωρείτε, το ξέχασα και αυτό.

Το πρώτο πράγμα που κάνατε όταν γίνατε κυβέρνηση ήταν να διώξετε όλου στους διοικητές των νοσοκομείων. Η κυρία Γκάγκα ως Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας εκτελούσε χρέη Διοικητή στο Σωτηρία για 6 μήνες. Τους διώξατε.

Εμείς δεν έχουμε διώξει κανέναν από αυτούς που βάλατε και είχαν θητεία. Αν σας έβρισκε η πανδημία δηλαδή τότε εσείς δεν θα είχατε ούτε Διοικητή στο νοσοκομείο, γιατί θέλατε να διώξετε όποιον είχε βάλει αυτή η κυβέρνηση και με εμάς σήμερα υπηρετούν Διοικητές που τους είχατε ανανεώσει τη θητεία, που τους είχατε βάλει εσείς και υπηρετούν και μαζί με τους Υπεάρχες δίνουν και αυτοί τον αγώνα.

Κάθε πρωί, λοιπόν, που πάμε στο Υπουργείο, λέμε ότι έχουμε όλοι την ευθύνη. Και ναι κύριοι βουλευτές. Η ευθύνη είναι κάτι που πρέπει να αγαπάς. Οτιδήποτε συμβεί στο Υπουργείο Υγείας, υπεύθυνος είναι ο Υπουργός και την αγαπάει αυτήν την ευθύνη και τη βλέπει και δεν κρύβεται από αυτήν την ευθύνη.

Και μαζί με την Μίνα Γκάγκα, μαζί με τη Ζωή τη Ράπτη, μαζί με τους Γενικούς Γραμματείς, τον Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον Μάριο Θεμιστοκλέους, την Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον κύριο Πρεζεράκο, που ήταν προηγουμένως, έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια, η οποία αποτυπώνεται με στοιχεία.

Σε όλη αυτή, λοιπόν, την προσπάθεια που ήταν και το testing μέσα, και είμαστε αυτή τη στιγμή η 5η χώρα παγκοσμίως σε τεστ στα οποία κάναμε, δυστυχώς είχαμε μία Αξιωματική Αντιπολίτευση που το μόνο που την ενδιέφερε, ήταν να κερδίσει μικροκομματικά.

Εμείς λοιπόν αυτή τη στιγμή, επειδή σήμερα απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό από αυτό εδώ το βήμα, και φέρνουμε την προσπάθεια η οποία έχει γίνει με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο το Μητσοτάκη, και με όλους εδώ, λέμε ότι αυτά τα πράγματα κάναμε στην πανδημία και συνεχίζουμε να τα κάνουμε, κρατώντας την οικονομία ανοιχτή, κρατώντας την κοινωνία ανοιχτή, ένα ΕΣΥ με πάρα πολλά διαχρονικά προβλήματα τα οποία υπήρχαν, κρατώντας το με τις προσλήψεις που έγιναν, με την αύξηση των κλινών και με την υλικοτεχνική υποδομή και θα ξεκινήσει κάτι πολύ καλύτερο με το 1,5 δις που υπάρχει από το Ταμείο Ανάκαμψης και ήδη επικεντρωνόμαστε στη συνολική ενίσχυση των νοσοκομείων.

Κάναμε μία ολόκληρη προσπάθεια στην εμβολιαστική κάλυψη και ερχόμαστε και λέμε, ότι έχουμε την ευθύνη και ξέρουμε και είμαστε βέβαιοι ότι διαχειριστήκαμε και διαχειριζόμαστε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούμε βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Σε περίπτωση που ήσασταν εσείς σε αυτές εδώ τις θέσεις, το μόνο το οποίο θα είχε γίνει, θα ήταν να μην έχουν διοικήσεις τα νοσοκομεία, να είμαστε με τους διασωληνωμένους τους οποίους είχατε εσείς εν καιρώ κανονικότητας, να μην είχαμε εμβολιαστική κάλυψη, γιατί ο τότε Πρωθυπουργός ο κύριος Τσίπρας δεν πίστευε ότι θα έρθει το εμβόλιο και να είχε γίνει ουσιαστικά μία προσπάθεια που δεν θα είχε κανένα απολύτως νομικό πλαίσιο.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, σας έφερα αυτά που καταψηφίσατε και επειδή βλέπω ότι ζητάτε και το λόγο θέλω να μου απαντήσετε. Οι 17 μονάδες που ανέβηκε ο εμβολιασμός με αυτά που ψηφίσαμε εδώ λαμβάνοντας και πολιτικό κόστος γιατί δεν είναι ευχάριστο να έρχεσαι και να βάζεις διοικητικό πρόστιμο σε ανθρώπους, ούτε είναι ευχάριστο να του λες «δεν θα μπαίνεις στην καφετέρια», ούτε είναι ευχάριστο να έχεις σε αναστολή το υγειονομικό προσωπικό. Αυτά, λοιπόν, εσείς που τα καταψηφίσετε και έχει ανέβει 17 μονάδες η εμβολιαστική κάλυψη θεωρείτε ότι έχετε κάνει λάθος που τα καταψηφίσατε ή πάλι θα δουλεύατε με τον κύριο Πολάκη και με τον κύριο Κούβελα;

Κύριε Γιαννούλη, θα σας πω, επειδή σας αρέσουν τα SMS και τελειώνω, στα SMS που σας άρεσαν και αναφερθήκατε θα σας πω πώς απευθυνόταν σε εσάς στο ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Καλογρίτσας. «Καμάρι μου», «Λεβέντη μου». Αυτά ήταν τα SMS που αλλάζατε «Καμάρι μου», «Λεβέντη μου», κύριε Γιαννούλη. Γιατί σας ενοχλούν τα SMS αλλά τα SMS που λέγανε Υπουργό μεγαλοεργολάβος «Καμάρι μου» και «Λεβέντη μου» δεν σας ενοχλούσαν.

Ακούστε, λοιπόν, όταν θα ερχόμαστε σε αυτό εδώ το βήμα θα έχουμε τα στοιχεία και από τη μία πλευρά θα έχετε μία κυβέρνηση που αγαπά την ευθύνη και από την άλλη πλευρά θα έχετε μία Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία κάθε φορά που βρέθηκε στη θέση της εξουσίας διέλυσε τη χώρα.

Προφανέστατα καταψηφίζουμε την πρόταση μομφής που δεν στρέφεται κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στρέφεται κατά του κυρίου Ανδρουλάκη».