Στο βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρεται στις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και στο γεγονός ότι τάζει τα πάντα στους πάντες με ένα πακέτο που σε βάθος τετραετίας αγγίζει ή υπερβαίνει τα 45 δισ. ευρώ. Και καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ν΄ απαντήσει αν γνωρίζει το κόστος της άκρατης παροχολογίας με τον Αλέξη Τσίπρα ν΄ απαντά: “Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;”

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στα σχοινιά στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που έχει ως αντικείμενο τη μέριμνα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην άκρατη παροχολογία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον καλεί να απαντήσει αν γνωρίζει για παράδειγμα πόσο κοστίζει η μείωση του ΦΠΑ που υπόσχεται ή αυτή του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να αγνοεί το κόστος και το συνολικό και ανά μέτρο που υπόσχεται. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει να τον ρωτά εμφανίζεται να απαντά: “αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;” δείχνοντας πως αντιμετωπίζει τις υποσχέσεις του αλλά και ότι δεν έβαλε μυαλό με τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και τα συμβόλαια που… υπέγραψε με τον λαό τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία χάθηκαν στα συρτάρια της εξουσίας που ανέλαβε το 2015.

Βέβαια παραγνωρίζει ότι αυτή ακριβώς είναι η δουλειά που πρέπει να γίνεται όταν εξαγγέλλονται μέτρα ή παρουσιάζονται δήθεν προγράμματα με τα οποία διεκδικείται η ψήφος των πολιτών. Μόνο που στην περίπτωση των υποσχέσεων Τσιπρα θα πρέπει πέραν της κοστολόγησης να δοθεί απάντηση και στο που θα βρεθούν τα χρήματα. Αν και οι πολίτες γνωρίζουν πως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του λύση υπάρχει. Και είναι η επαναφορά φόρων που κατήργησε η σημερινή κυβέρνηση αλλά και νέων που θα οδηγήσουν σε επανάληψη της φορολογικής αφαίμαξης της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων ομάδων