Επένδυση από τα αζήτητα

by MANIFESTO

Έρχομαι στη θέση του Συμεών Κεδίκογλου κι ομολογώ ότι συμπάσχω μαζί του. Να σε λένε Κεδίκογλου, να έχεις φάει την «πατσαβούρα» του μνημονιακού, του μερκελιστή ενώ ήσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Ραγκούση ή τον Μωραϊτη και τώρα εσύ να είσαι στα αζήτητα κι εκείνοι …αρχοντόπουλα της Κουμουνδούρου (λέμε τώρα), δεν το θέλει ούτε ο παππάς ούτε ο διάβολος. Να σε αγαπάει ο Γιώργος Παπανδρέου και να βλέπεις τα άλλοτε πουλαίν του (Ραγκούση, ) να είναι βολεμένοι κι εσύ σπίτι σου, δεν αντέχεται. Να είσαι υπουργός του Σαμαρά και του Βενιζέλου και σήμερα να μην έχεις στον ήλιο μοίρα, ε είναι άδικο.

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Εξ ου και μπροστά στην εξασφάλιση του «πολιτικού μεροκάματου», ζήτησε να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα και να του ζητήσει να τον δεχθεί στους κόλπους του κόμματός του. Εκείνος φυσικά, δεν είπε «όχι», όπως δεν έχει πει και σ’ εκείνο το κομμάτι του ΠαΣοΚ που αναζητά εναγωνίως στασίδι, ανεξαρτήτως αν στο πρόσφατο παρελθόν κατέβαζε τα μύρια όσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσχώρηση του Συμεών Κεδίκογλου δημιούργησε κλίμα έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι κομματικοί αλλά και μερίδα βουλευτών την υποδέχτηκαν με έντονη δυσθυμία.  Μάλιστα η απογευματινή φιλική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η «Εφημερίδα των Συντακτών», υποδέχτηκε τον Συμεών Κεδίκογλου με δυσαρέσκεια και δηκτικότατα «καρφιά»:  «Καλώς ήλθατε κ. πρώην υφυπουργέ των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, και της Τράπεζας των  Θεμάτων. Οι λωτοφάγοι σας χαιρετούν και όλα περασμένα – ξεχασμένα».

Προσέξτε: Οι πάντες τα είχαν με τον Κεδίκογλου που προσχώρησε στο κόμμα τους αλλά ουδείς τόλμησε να πει το παραμικρό για τον Αλέξη Τσίπρα που τον υποδέχτηκε!

Προσέξτε κι αυτό: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραβρέθηκαν σε κοινωνική εκδήλωση το Σαββατοκύριακο που πέρασε, έλεγαν με νόημα ότι «ο Μητσοτάκης παίρνει τον Πιερρακάκη κι εμείς τον Ραγκούση, την Θεοδώρα, τον Τζουμάκα  και τώρα τον Κεδίκογλου»….

Άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν ότι ο νέος τους σύντροφος επιτίθονταν σφόδρα σε όσους προσχωρούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως εναντίον του Θανάση Θεοχαρόπουλου αναφέροντας ότι:  «Φαίνεται πως ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει μια απαράμιλλη ικανότητα πολιτικής επιβίωσης και εξασφάλισης (προσωπικών του) συμφερόντων», έγραφε….  Ε, τώρα  είναι σαφές ότι το ίδιο ισχύει και για εκείνον.

Ακούστε κι αυτό: Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι με την προσχώρηση στελεχών του ΠαΣοΚ θα εξασφαλίσει και την… αθρόα προσχώρηση των δυνάμεών τους.  Μάλιστα ετοιμάζονται κι άλλοι πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ (κυρίως κλίματος Γιώργου Παπανδρέου) για αντίστοιχες προσχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μα δημοσκοπικά τουλάχιστον, δεν φαίνονται οφέλη. Πολύ περισσότερο αφού οι περισσότεροι εξ εκείνων που προσχώρησαν ή ετοιμάζονται να προσχωρήσουν, αποτελούν απολύτως «φθαρμένα ρούχα» κι απλώς αναζητούν παντοιοτρόπως πολιτική επαναφορά.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα