Σoβαρά επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη, μετά τις πορείες που έγιναν στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Μπενάκη και κατόπιν εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ ένταση,χημικά και μολότοφ «έπεσαν» και στη Θεσσαλονίκη, όταν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος του Τούρκικου Προξενείου.

EUROKINISSI

Εξάρχεια: «κλεφτοπόλεμος» ΜΑΤ- κουκουλοφόρων

Ένταση, φωτιές σε κάδους και κυνηγητό με τους αστυνομικούς στα Εξάρχεια, στο περιθώριο της μεγαλειώδους πορείας για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Νεαροί που εισήλθαν στην περιοχή μετά την πορεία δημιούργησαν οδοφράγματα καίγοντας κάδους απορριμμάτων και δεν άργησε να ξεσπάσει ένταση με τις αστυνομικές διμοιρίες.

Παράλληλα,  κυνηγητό υπήρξε και στα στενά των Εξαρχείων με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα.

Τουλάχιστον μία προσαγωγή έχει γίνει μέχρι στιγμής ενώ πριν την έναρξη της πορείας έγιναν ακόμη έξι προσαγωγές.

«Φρούριο η Αθήνα»

Nα σημειωθεί, ότι περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ. Λόγω της πορείας, κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Από τις 9 το πρωί, κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Από το απόγευμα, χωρίς στάσεις διέρχονται οι συρμοί και από το μετρό Συντάγματος.

Έξι προσαγωγές από την αστυνομία πριν από την έναρξη της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Έξι προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία γύρω στις 6 το απόγευμα πριν από την έναρξη της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι άλλες δυο προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι σε ελέγχους πριν από την συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια.

Πεδίο Μάχης η θεσσαλονίκη – «Βροχή» από μολότοφ

Βροχή από βόμβες μολότοφ και στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Συγκεκριμένα μετά το τέλος της πορείας, άτομα που μετείχαν στην πορεία ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 15 προσαγωγές για τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές ατόμων που φέρεται να ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Έχουν προκληθεί ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού (αύρα) της Αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

 

Η πορεία στην Αθήνα

Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου έγινε η αρχική συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία μέχρι τη Βουλή. Στις 19:20 διεκόπη η κυκλοφορία στην πλατεία Συντάγματος και στις 19:40 έφτασε στη Βουλή η κεφαλή της πορείας. Στις 20:15 δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Στις 21:00, αναμένεται να ακολουθήσει συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου. Σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή στο κέντρο της πρωτεύουσας.