Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες

15

Στον ανακριτή θα βρεθούν εκ νέου σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», προκειμένου να απολογηθούν για τη δράση τους.

Χθες, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τόσο των δύο κατηγορουμένων συλληφθέντων, όσο και του 46χρονου, που έχει τραυματιστεί στο πόδι και αναζητείται.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα κακουργήματα:

– των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ´εξακολούθηση

– της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

– της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Ανακριτή και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, οι Αρχές θα προσπαθήσουν να δουν μέσα από τις κάμερες, που εντόπισαν στο διαμέρισμα – γιάφκα του Χολαργού, τα δρομολόγια που κατέγραψαν τα μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία θεωρούν ότι παρακολουθούσαν τους πιθανούς στόχους τους και κατέγραφαν κάθε τους κίνηση για να καταστρώσουν την επόμενη επίθεσή τους. Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται ήδη κάμερες και συσκευεές αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων.

Νέα στοιχεία για τον καταζητούμενο

Την ίδια ώρα νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη δράση του καταζητούμενου.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, οι αρχές γνωρίζουν με λεπτομέρειες  τη δράση και τις κινήσεις του καταζητούμενου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είχε συλληφθεί για κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου και κατηγορήθηκε για τον νόμο περί όπλων και εκρηκτικών. Βάσει αυτού του νόμου, ο ανακριτής αποφάσισε να εμφανίζεται κάθε πρώτη του μήνα στο Αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων.

Στις 21 Οκτωβρίου ο καταζητούμενος τραυματίστηκε στη διάρκεια της ένοπλης ληστείας στον Χολαργό σε πρακτορείο. Οι αστυνομικοί επειδή τον είχαν στους υπόπτους, άμεσα ταυτοποίησαν το αίμα από στοιχεία τα οποία είχαν γενετικό υλικό από τις συλλήψεις του.

Τότε η Αστυνομία άρχισε να τον αναζητά στο σπίτι του, αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Ο καταζητούμενος έπρεπε να παρουσιαστεί στο ΑΤ Εξαρχείων την 1η Νοεμβρίου, εκεί στήθηκε μία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η οποία τον περίμενε για να τον συλλάβει. Όμως ο ίδιος το είχε αντιληφθεί και δεν εμφανίστηκε στο Τμήμα.

Την προηγούμενη φορά που είχε καταφέρει να ξεφύγει από τα χέρια της Αντιτρομοκρατικής φέρεται να ήταν το 2013 μέσα σε μία καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε η υπηρεσία συνέλαβε δύο άτομα τα οποία κατηγόρησε για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», καθώς και σε ένοπλες ληστείες στην επαρχία.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr