Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά όταν τον καλεί το… «κινηματικό» παρελθόν του μετατρέπεται σε συνδικαλιστή της δεκαετίας του ΄80, μιας περιόδου όπου οι εργατοπατέρες των ΔΕΚΟ έκαναν καριέρες στους δρόμους μέχρι να βρουν το δρόμο που θα τους… βγάλει στη βουλή.

Στο χώρο της Αριστεράς το πλέον προσοδοφόρο επάγγελμα ήταν- και παραμένει σε ορισμένες περιπτώσεις- ο συνδικαλιστής που κολούσε ένσημα στις πλάτες των καταναλωτών επί δεκαετίες. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, από την απεργία της ΓΕΝΟΠ που διήρκεσε 42 ημέρες (εν τω μεταξύ οι καταναλωτές πλήρωναν) μέχρι την συνδικαλιστική συσκότιση επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τότε που ο Μπάκουλης κατέβαζε τους διακόπτες υπό την προστασία του ΠΑΣΟΚ- του «ενωμένου και δυνατού» και εν μέρει μαρξιστικού- βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι. Αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα έρχεται σήμερα να αγκαλιάσει ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να κάνει μια… «νέα αρχή» απ’ τα παλιά.

Σήκω Ανδρέα να τον δεις και να τον καμαρώσεις να απειλεί το ΔΣ μιας Ανώνυμης Εταιρείας εν έτει 2021! Ο πολιτικός που έφθασε λίγο πριν από την χρεοκοπία τη ΔΕΗ, που πρόλαβε όμως να «ξεπουλήσει» το 17%, αυτός που συμφώνησε να πουλήσει το 34%, είναι ο ίδιος που τώρα απειλεί ότι όσοι έσωσαν τη ΔΕΗ και την κατέστησαν κερδοφόρο επιχείρηση, θα πάνε φυλακή!

Δεν λέει, όμως, ότι τα χρήματα που εισέπραξε το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το… σοσιαλιστικό «ξεπούλημα» του 17% κάλυψαν τα ελλείμματα της ΔΕΗ, ενώ τώρα τα 750 εκατομμύρια που θα εισπράξει η επιχείρηση από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα επενδυθεί ώστε οι συνδρομητές του δικτύου να έχουν φθηνότερο ρεύμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε τον Αλέξη Τσίπρα για να θυμίσει σε όσους ξέχασαν ποιος είναι, ότι το μέλλον που υπόσχεται μετατρέπεται σε απειλή. Ωστόσο του διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια σε ότι αφορά τις απειλές που εκτόξευσε. Κι αυτή η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι η απειλή αποτελεί το πλέον γνήσιο πιστοποιητικό ανικανότητας.

Όπως θα έλεγε και ο Σωκράτης (όχι ο Φάμελλος αλλά ο φιλόσοφος), «Αι μεν βρονταί τους παίδας, αι δε απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι». Όπερ ερμηνευόμενο, οι βροντές τρομάζουν τα παιδιά και οι απειλές τους ανόητους.

Easy Writer