Την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών αμυντικών σχέσεων Ελλάδος-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως προβλέπεται και στη Συμφωνία για τη Συνεργασία των δύο χωρών στην Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, και ο νέος Υπουργό Επικρατείας για Αμυντικές Υποθέσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohamed Bin Mubarak Bin Fadhel Al Mazrouei, στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο στο Αμπού Ντάμπι.

Τη Συμφωνία είχε υπογράψει ως Υπουργός Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας, με τον ομόλογό του των ΗΑΕ, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, στις 18 Νοεμβρίου 2020.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών επισημάνθηκε επίσης η κοινή θέληση των δύο πλευρών για την προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με βάση τούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Επιπροσθέτως, συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα και την Ερυθρά Θάλασσα, ενώ ακολούθησε ενημέρωση όσον αφορά στην Επιχείρηση ASPIDES της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην προάσπιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

Στο πλαίσιο επίσης της υλοποίησης της «Ατζέντας 2030» και σε συνέχεια σχετικών επαφών που είχε πραγματοποιήσει ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τον παρελθόντα Σεπτέμβριο, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικώς με την συμμετοχή των ΗΑΕ στο Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας της χώρας μας.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, Σεΐχη Abdullah bin Zayed al Nahyan.