Στο ΠΑΣΟΚ κατάφεραν, παίζοντας τον… μουντζούρη προκειμένου να μη χρεωθεί κανένας την Εύα Καϊλή, να εμπλέξουν στην εσωκομματική αντιπαράθεση ακόμη και την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

 

Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

 

Από δυο χωριά χωριάτες έχουν γίνει στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη πως η Εύα Καϊλή λειτουργούσε ως «δούρειος ίππος» της Νέας Δημοκρατίας και ως εκ τούτου εκείνος που θα πρέπει να χρεωθεί την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Κατάρ είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πλειονότητα των μελών της ΚΟ, αλλά και του κόμματος, εκτός απ’ τον φανατικό περίγυρο του κ. Ανδρουλάκη, αφενός μεν αναρωτιούνται ποιος του εισηγήθηκε να κάνει μια τέτοια δήλωση, που αντικειμενικά δεν αντέχει στην κοινή λογική, αφετέρου δε η επίμαχη αναφορά του έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους πάντες. Μάλιστα, για να μην αναγκαστούν να «αδειάσουν» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη αρνούνται ευγενικά αυτές τις ώρες να εμφανιστούν στα ΜΜΕ ή, όταν το κάνουν, προτιμούν να μη σταθούν στα περί «δούρειου ίππου», αλλά ξεγλιστρούν με το να τονίζουν την ακαριαία αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη να διαγράψει την κυρία Καϊλή.

 

Παιδιαρίσματα

Επίσης, ένα ακόμη ζήτημα, που επίσης χαρακτηρίζεται αχρείαστη κίνηση εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη, ήταν η παιδαριώδης απόφασή του να διαγράψει παλαιότερες αναρτήσεις που είχε κάνει για να επαινέσει την Εύα Καϊλή. Το γελοίον του πράγματος και σε αυτήν την ενέργεια είναι πως κάποιοι ένθερμοι υποστηρικτές του, κυρίως στα social media, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να «χρεώσουν» την κυρία Καϊλή στη ΝΔ, ανεβάζουν ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία ο κ. Μητσοτάκης αλλά και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ είχαν δώσει μάχη για να γίνει αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και αυτό όταν είναι γνωστό σε όλη την ευρωπαϊκή οικογένεια πως η κυρία Καϊλή δεν θα έπαιρνε τη συγκεκριμένη θέση αν δεν την πρότεινε ο πρόεδρος του κόμματός της, δηλαδή ο κ. Ανδρουλάκης. Οπως κανείς δεν ξεχνά ότι στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ η κυρία Καϊλή ήταν στο πλευρό του κ. Ανδρουλάκη και αλώνιζε όλη την Ελλάδα για λογαριασμό του προκειμένου να πετύχει υψηλά ποσοστά στην αναμέτρησή του με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

 

«Ξεκατίνιασμα»

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως κατάφεραν και αυτό, παίζοντας τον… μουντζούρη για να μη χρεωθεί κανένας την κυρία Καϊλή: να εμπλέξουν στην εσωκομματική αντιπαράθεση και την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Ο παλαιός συνεργάτης της Μανώλης Οθωνας έκανε ένα σχόλιο στο Facebook και μετά ξεκίνησε ένα άλλο «ξεκατίνιασμα» μεταξύ… γεννηματικών. «Ηταν λάθος που και η προηγούμενη ηγεσία και η σημερινή, για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών και μιας επίπλαστης τελικά εικόνας ενότητας, την ανέχτηκαν. Δεν χωρά όμως καμία συζήτηση, για όσους γνωρίζουμε, το εάν εδώ και καιρό είχε πολιτικά ντιλάρει με την ηγετική ομάδα της ΝΔ» έγραψε ο κ. Οθωνας και άρχισε να παίρνει αιχμηρές απαντήσεις, όπως αυτή από την πρώην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου Ζέφη Δημαδάμα, η οποία ανέφερε: «Μας θυμίζεις, αγαπητέ Μανώλη, η προηγούμενη ηγεσία, δηλαδή η Φώφη Γεννηματά, γιατί έπρεπε να μην την ανεχθεί την κα Καϊλή;»

Αλλά και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος έδειξε ενοχλημένος, γράφοντάς του: «Μανώλη, σεβαστή αλλά μη κατανοητή η άποψή σου για σύνδεση του θέματος διαγραφής της κ. Καϊλή με την προεδρία της αείμνηστης Γεννηματά. Αν ζούσε, εκτιμώ ότι δεν θα έκανες τέτοιου περιεχομένου ανάρτηση, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει σχέση με την αλήθεια, όσον αφορά τη στάση της Γεννηματά στα θέματα ήθους, των αρχών και αξιών που διαπερνούσαν όλες τις λειτουργίες της. Κρίμα να εμπλέκουμε το όνομα της Γεννηματά με τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας…»