Εμβολιασμοί: Γιατί δόθηκε προτεραιότητα στους 30άρηδες

by news

Προτεραιότητα στους 30άρηδες έναντι των ηλικιών 40-49 δίνεται στους εμβολιασμούς.  «Θέλουμε να φέρουμε τους νεότερους πιο κοντά στο εμβόλιο γιατί είναι αυτοί που θα εμβολιάζονταν αρκετά αργότερα. Θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για τις επόμενες κατηγορίες», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυβενρητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συμπλήρωσε πως για εκείνους τους 30άρηδες που για ιατρικούς λόγους ίσως δεν θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Astra Zeneca,  προφανώς θα περιμένουν να κάνουν κάποιο άλλο εμβόλιο.

Σε ερώτηση αν θα έχουμε επάρκεια εμβολίων για το εμβολιαστικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε πως οι αριθμοί των παραδόσεων ανακοινώθηκαν χθες επίσημα. «Η δυναμικότητα είναι για 2,5 εκ εμβολιασμούς τον Μάιο και 4 εκ εμβολιασμούς τον Ιούνιο. Ανοίγουν και οι επόμενες ηλικιακές ομάδες. Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι όλοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν», ανέφερε.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

-Χθες άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 και τους εκπαιδευτικούς.

-Από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.

-Από την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ηλικιακές ομάδες, σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη. Συμπλήρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση και την τιτάνια προσπάθεια τους, όμως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Για την ακόμα μεγαλύτερη επίσπευση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Σημειώνεται ότι με νομοθετική διάταξη που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπος, η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τον Μάιο τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα