Για στημένο δημοσίευμα από την ηγεσία της Ελληνικής Λύσης περί δήθεν «αποστασίας» μίλησε στην εκπομπή Action Σαββατοκύριακο ο αποχωρήσας βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης.

Ένα 24ωρο μετά την θύελλα στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, μιλώντας στην εκπομπή Action Σαββατοκύριακο, ο Αντώνης Μυλωνάκης αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της αποχώρησής του από την Ελληνική Λύση. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Κυρ. Βελόπουλο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

«Από το Σεπτέμβριο στήνονταν αυτό το χτύπημα το δημοσίευμα με τις βλακείες περί αποστασιών» είπε και υποστήριξε ότι υπήρχε συγκεκριμένος λόγος. «Γιατί εγώ είχα αντιδράσει όταν υπήρχαν σκέψεις να κατέβουν με το κόμμα υποψήφιοι με τη Χρυσή Αυγή, κάποιοι επιλαχόντες. Εγώ δεν το θεωρούσα σωστό και από τότε προφανώς το φύλαγαν χωρίς να καταλάβω τίποτα».

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει απάντησε: «Δεν θα κάνω τίποτα δεν μπορώ να πάω απέναντι από το κόμμα που μέχρι χθες ήμουν υποψήφιος, αυτό θα το έκανε μόνο ένας παλιάνθρωπος. Θα δω μετά τι θα κάνω».

Αποκάλυψε δε ότι «ήδη με έχουν καλέσει μικρά κόμματα, εκτός κοινοβουλίου από τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο. Είπα «όχι» γιατί δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη εύκολα πλέον. Ή θα επιστρέψω στη δημοσιογραφία ή θα ασχοληθώ σοβαρά με κάτι που θα μου κινήσει την εμπιστοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι από την Ελληνική Λύση αποχώρησε ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, μετά τα όσα συνέβησαν και με την τιμωρία της αλλαγής εκλογικής περιφέρειας που τους επιβλήθηκε.

Οι αποχωρήσεις από την Ελληνική Λύση των δύο βουλευτών ήρθαν μετά τη πρωτοφανή απόφαση του κόμματος να τους εξορίσει σε άλλες εκλογικές περιφέρειες από αυτές που έχουν εκλεγεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, μετά τα δημοσιεύματα που τους ενέπλεκαν σε σενάρια αποστασίας, μετά τις εκλογές, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τη ΝΔ.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία Αλεξοπούλου αντέδρασαν άμεσα στην απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος με τον κ.Μυλωνάκη να αναφέρει ότι «η απάντηση μου είναι αρνητική» για να κατέβει σε άλλη εκλογική περιφέρεια και ακολούθως ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ενώ η κυρία Αλεξοπούλου σε ανάρτησή της έγραψε αρχικά «κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!» και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή αποφάνθηκε πως «οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους. Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον».

Ο τρίτος εκ των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης που τιμωρήθηκε με αλλαγή περιφέρειας είναι ο Απόστολος Αβδελάς, ο οποίος εξορίστηκε από την Α’ Θεσσαλονίκης στα Γρεβενά και το αποδέχθηκε.

Στην ανακοίνωσή του στο Facebook, ο κ. Μυλωνάκης αναφέρει:

Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημέρωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική.

Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα – και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα.

Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή.
Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι.