Τρεις διακινητές (δύο αλλοδαποί κι ένας ημεδαπός) μεταναστών συνέλαβαν χθες αστυνομικοί σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου. Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μετανάστες.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή στις 6 Αυγούστου, στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική οδό Ορμενίου - Αρδανίου συνελήφθη ο ένας αλλοδαπός διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην επαρχιακή οδό Μεταξάδων - Μικρού Δερείου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μετανάστες. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Διδυμοτείχου.