«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το περιεχόμενο του οποίου αναπαράγεται στο Διαδίκτυο και αναφέρεται σε εσωτερικές έρευνες της αστυνομίας, δηλώνει το αρχηγείο του Σώματος.

Όπως επισημαίνει, το συγκεκριμένο άρθρο βασίζεται σε διαταγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία απεστάλη στις Υπηρεσίες του Σώματος με απώτερο στόχο να υπενθυμιστούν και να δοθούν σαφείς οδηγίες για τον αποτελεσματικότερο χειρισμό υπηρεσιακών θεμάτων και εσωτερικών διαδικασιών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Πρόκειται για μία διαδικασία που ακολουθείται τακτικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αρχηγείου ως ανώτατη επιτελική Υπηρεσία και με την οποία ασκείται ο έλεγχος της λειτουργίας των υφιστάμενων Υπηρεσιών.

«Συνεπώς, μέσω της συγκεκριμένης διαταγής, υπενθυμίζονται διατάξεις και διαδικασίες υπό το πρίσμα της σπουδαιότητας της ολοκληρωμένης – προανακριτικής, διοικητικής και στατιστικής – διαχείρισης περιστατικών διαφθοράς, ενώ σε καμία περίπτωση το περιεχόμενό της δεν αναφέρεται σε “προβληματικές εσωτερικές έρευνες” ή άλλες σχετικές αιτιάσεις, που επικαλούνται τα ανωτέρω δημοσιεύματα» υπογραμμίζει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίζονται και διεκπεραιώνουν διοικητικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 120/2008 «Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικού Προσωπικού», ενώ τα πορίσματα που εξάγονται ελέγχονται διεξοδικά τόσο από τις ιεραρχικά ανώτερες Υπηρεσίες, αρμόδιες για την εκδίκαση αυτών, όσο και – κατά περίπτωση – από την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη.