Εκτροχιασμός τρένου με 11 νεκρούς στην Αίγυπτο

by news

Έντεκα άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στο -τρίτο κατά σειρά, μέσα σε ένα μήνα- σιδηροδρομικό δυστύχημα που αυτή τη φορά έγινε στη γραμμή Καΐρου – Μανσούρας, στο Δέλτα του Νείλου.

Εκτροχιάστηκαν τέσσερα βαγόνια με συνέπεια τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό 98. Οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν υποστεί κατάγματα και μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία της Μπάνχα.

Στο υπουργείο Υγείας, δημιουργήθηκε έκτακτη ομάδα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η νοσοκομειακή περίθαλψη των τραυματισθέντων και η καλύτερη ιατρική βοήθεια.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος. Και όρισε να υπάρξει άμεση αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Θυμίζουμε ότι στις 26 Μαρτίου, δύο τρένα συγκρούστηκαν στην περιοχή της πόλης Σοχάγκ με τουλάχιστον 19 θύματα. Και την περασμένη Τετάρτη, ένα ακόμη τρένο εκτροχιάστηκε στην ίδια περιοχή της Μανσούρα τραυματίζοντας τουλάχιστον 15 άτομα.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα