Η κατάσταση στην Κουμουνδούρου τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου αφού έφτασαν στο σημείο να ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει την Μαρία Σπυράκη λόγω της αίτησης άρσης της ασυλίας της από τον ευρωπαίο εισαγγελέα αναφορικά με ένα επίδομα βοηθού της ο οποίος απουσίασε λόγω ασθένειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση ωδή στον λαϊκισμό μέσω της οποίας κάνει και service προς τον Νίκο Ανδρουλάκη αφού ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρεί να συνδέσει το θέμα με την Εύα Καϊλή. «Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κα Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κα Καϊλή» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα η ανακοίνωση εκδόθηκε αφού η Μαρία Σπυράκη δήλωσε αφενός πως τίθεται στη διάθεση της έρευνας και αποδέχεται την άρση της ασυλίας, αφετέρου αναφέρει και το θέμα για το οποίο ζητείται να ελεγχθεί.  Μάλιστα στην ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), αναφέρεται ότι  υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Τονίζεται δέ, πως σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Σπυράκη δικαιούται το τεκμήριο της αθωότητας.

Και όμως ο απελπισμένος ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα. Ταυτίζει την περίπτωση της κ. Σπυράκη εντέχνως με αυτή τη κ. Καϊλή για να δημιουργήσει κλίμα ενώ παράλληλα προσφέρει και εξυπηρέτηση στον Νίκο Ανδρουλάκη με τον οποίο πλέον πραγματοποιούν παράλληλη πορεία στο δρόμο του λαϊκισμού και των επιθέσεων κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

Άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Πέμπτης που βρέθηκε στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην οποία δεν πήγε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επανέλαβε τα περί Δούρειου Ίππου όπως και τις καταγγελίες του κατά του πρωθυπουργού για το θέμα των παρακολουθήσεων. Καταγγελίες που πλέον επαναλαμβάνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναπαράγοντας ουσιαστικά τις ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου.

Το να φτάνει στο σημείο να εγείρεις τέτοια δείγματα απλά επιβεβαιώνει την απώλεια κάθε ελπίδας. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ακόμη και στις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν τη μικρότερη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τα ποιοτικά στοιχεία, η καταλληλότητα και η παράσταση νίκης παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι αναγωγές αυξάνουν και τη διαφορά σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.