Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από τη ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

Λίγο νωρίτερα περισσότερες από δέκα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη, καθώς η Ρωσία εκτόξευσε πολλούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρη την Ουκρανία προειδοποιώντας για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία είχε εκδώσει προειδοποίηση στο Telegram: «Κίεβο- παραμείνετε στα καταφύγια. Πολλοί πύραυλοι κατευθύνονται (προς εσάς)».

Η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας επεσήμανε ότι θραύσματα πυραύλων που καταρρίφθηκαν έπεσαν σε διάφορες συνοικίες του Κιέβου, κυρίως σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Κλίτσκο πρόσθεσε ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία της πόλης.

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν και στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, επεσήμανε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Όλεχ Σινεχούμποφ.

Από την πλευρά της η Πολωνία ανακοίνωσε ότι δύο ζεύγη πολεμικών αεροσκαφών F-16 και ένα συμμαχικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού έχουν ενεργοποιηθεί για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της χώρας εν μέσω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.