fbpx

Εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκοπής Αθηνών: Ο πατήρ Αντώνιος αρνήθηκε πεισματικά τη σκέπη της Εκκλησίας

by news

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Δευτέρα ο Χάρης Κονιδάρης, εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, σχετικά με τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και την στάση της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι  είναι  η πρώτη φορά που έρχονται στο φως καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου και οι καταγγελίες έγιναν στις Αρχές και όχι στην Εκκλησία”

Όπως επανέλαβε ο κ. Κονιδάρης, «την “Κιβωτό του Κόσμου” επιχείρησε να την θέσει υπό την εποπτεία της Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όταν ανέλαβε ο νυν Αρχιεπίσκοπος ιερώνυμος επιχείρησε και πάλι και θα έλεγα μα μεγαλύτερη ένταση να θέσει τις δομές της ΜΚΟ υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής και ο πατέρας Αντώνιος να είναι ένας βοηθός στο έργο προσφοράς της Εκκλησίας. Όμως ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε».

«Πάντα ήταν ξεκάθαρο από την δική μας πλευρά πως ο π. Αντώνιος είναι κληρικός της Αρχιεπισκοπής, αλλά η “Κιβωτός του Κόσμου” ήταν μια ΜΚΟ που δεν είχε σχέση άμεση με την Εκκλησία», είπε πολλάκις ο κ. Κονιδάρης, εξηγώντας πως ο πατής Αντώνιος «με το έργο και τις δράσεις του είχε κατά κάποιον τρόπο “γοητεύσει” το Πανελλήνιο και κανείς δεν “έμπαινε στον κόπο” να ερευνήσει ποιος ήταν πίσω από την ΜΚΟ, πως λειτουργούσε, ποιος ήταν υπεύθυνος για την διαχείριση της».

Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε χθες, Κυριακή, την ακόλουθη δήλωση για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Διέταξα χθες το απόγευμα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. «Κιβωτό του Κόσμου», η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο.

Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών.

Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι. Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους…

Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη».

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα