Εκνευρίστηκε ο Ιμπραήμ Καλίν, όταν Σουηδός δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η Τουρκία έχει μετατραπεί σε κέντρο εγκλήματος. «Αυτή είναι η ρητορική του PKK, ρητορική του FETO, δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία» ξεκίνησε να λέει εμφανώς ενοχλημένος ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας για να καταλήξει, κάνοντας λόγο για “γελοίες ερωτήσεις” και να διακόψει άρον άρον τη συνέντευξη.

«Έχουμε ακούσει αυτούς τους ισχυρισμούς πάρα πολλές φορές. Μην έχετε την εντύπωση ότι θα μας φοβίσουν αυτά τα πράγματα. Αυτή δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία. Εξαπολύετε αβάσιμες κατηγορίες λαμβάνοντας τες ως δεδομένες», συνέχισε σε υψηλούς τόνους.

«Και θέλετε να απαντήσω; Είναι γελοίες ερωτήσεις. Τέλος πάντων, δεν θέλω να το συνεχίσω. Μπορείτε να σταματήσετε;» κατέληξε οργισμένος ο Ιμπραήμ Καλίν με τη συνέντευξη για τη σουηδική κρατική τηλεόραση να διακόπτεται.

To επεισόδιο αυτό σημειώνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις ΣουηδίαςΤουρκίας καθώς μαζί με τη Φινλανδία  αναμένουν από την Άγκυρα να εγκρίνει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.