Στις εκλογές του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που θα διεξαχθούν στις 14-15 Ιουνίου 2026, είναι υποψήφια η Δέσποινα Αδαμίδου.
Η Ντέπη, όπως την αποκαλούν όσοι την αγαπούν και είναι πολλοί, υπηρετεί το κορυφαίο λειτούργημά της ως διευθύντρια ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και είναι υποψήφια εκπρόσωπος στη ΓΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Η υποψηφιότητά της υπόσχεται να βρίσκεται «ενωτικά δίπλα σε κάθε συνάδελφό της» – και όλοι οι συνάδελφοί της γνωρίζουν πως η Αδαμίδου δεν μένει στις υποσχέσεις. Το έργο της και η κορυφή που έχει κατακτήσει στην επιστήμη της μιλούν ήδη.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 1925 και αποτελεί το κεντρικό συντονιστικό όργανο και την εποπτεύουσα οργάνωση όλων των Ιατρικών συλλόγων και των ιατρών της χώρας.
Αποτελεί το ανώτατο θεσμικό όργανο των ιατρών και συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας για θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, έχει σκοπό τη διαχείριση ζητημάτων υγείας στην επικράτεια, γι’ αυτό και η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη σε θέσεις ευθύνης ανθρώπων ικανών και δοκιμασμένων στο δύσκολο και απαιτητικό πεδίο της ιατρικής είναι ιερή υποχρέωση.