Σχόλιο για τα αποτελέσματα του exit poll των εκλογών σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τοποθέτησή του στο MEGA: «Αν ισχύει αυτό που βλέπω, τότε μιλάμε για άνοδο 40%. Είμαστε οι κερδισμένοι των εκλογών. Εχω ''χτικιάσει'' τόσα χρόνια, από το 2015, να λέω ότι θα ανέβουμε στο 10%. Δεν το καταφέραμε το 2019, όταν μείναμε στο 8%, τώρα φαίνεται πως θα το ξεπεράσουμε. Θεωρώ ότι αυτό που συμβαίνει είναι νίκη για το ΠΑΣΟΚ, θεωρώ πως είμαστε οι νικητές των εκλογών».

Στη συνέχεια, με τη σειρά του απένειμε τα εύσημα στους δημοσκόπους που σε πολλά πράγματα «έπεσαν» μέσα, βάσει της εικόνας που βλέπει στα exit poll.

11 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τη ΝΔ το exit poll

Το κοινό exit poll που συμφώνησαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει τις 11 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές. Σύμφωνα με το κοινό exit poll, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λάβει από 36% έως 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από 25% μέχρι 29% που με τα δεδομένα αυτής της ώρας φαίνεται να είναι το μέγιστο ποσοστό για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστά σε ένα εύρος από το 9,5% μέχρι το 12,5%. Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά από 6% μέχρι 8%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστά 3,5% έως 5,5%. Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το ΜέΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 4,5% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει -έστω και οριακά- στη Βουλή. Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,2% έως 4,2% και μέση τιμή το 3,2% που βάζει στη Βουλή την Πλεύση Ελευθερίας.