Γνωστά αρχίζουν και γίνονται τα πρώτα αποτελέσματα του α' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, μετά και το κλείσιμο των καλπών στις 20:00. Μετά τα αποτελέσματα στο Μεγανήσι, γνωστά έγιναν τα αποτελέσματα και σε άλλο ένα νησί, στην Ύδρα. Την πρωτιά στο νησί του Αργοσαρωνικού καταλαμβάνει ο Παύλος Γερουλάνος. Συγκεκριμένα, επί των 110 έγκυρων ψηφοδελτίων στο νησί, ο Παύλος Γερουλάνος έλαβε 41 ψήφους, ενώ ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 31. Τρίτος είναι ο Χάρης Δούκας με 14, ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 12, εννέα ψήφους πήρε ο Μιχάλης Κατρίνης και τρεις ψήφους η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ανήλθε σε περισσότερους από 300.000. 
Θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψήφων, η οποία και θα δείξει αν κάποιος από τους έξι υποψήφιους κατάφερε να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων. Σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα θα πάει σε β’ γύρο εκλογών, την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, για να αναμετρηθούν οι δύο υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους. 
Η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται μέσω τάμπλετ, οπότε εκτιμάται ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα. Μία πρώτη εικόνα αναμένεται μετά τις 21.30 το βράδυ.