Στο τραπέζι έχει μπει το θέμα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη αμφισβητούν έμμεσα ή άμεσα τον Αλέξη Τσίπρα. Σειρά είχε σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος δεν εξελέγη στο Ρέθυμνο. «Νομίζω ότι όλα θα τεθούν στο τραπέζι», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι μόλις ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος με την διενέργεια των εκλογών της 25ης Ιουνίου θα πρέπει να γίνει η σχετική συζήτηση: «πιστεύω ότι μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω”» .

Ο κ. Ξανθός πάντως δεν συμμερίζεται την άποψη του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει ουσιαστικά να τεθεί υπό επιτροπεία με την προώθηση των στελεχών της νέας γενιάς που πήγαν καλά στις εκλογές της 21ης Μαΐου. «Είναι εκτός τόπου και χρόνου» είπε για τη δήλωση Παπαδημούλη και πρόσθεσε: «προφανώς θα πάμε στις εκλογές με τη σημερινή ηγεσία. Το αν θα γίνει μια καλύτερη αξιοποίηση κάποιων προσώπων, τα οποία απέδειξαν και στην προεκλογική περίοδο τις δυνατότητές τους και την εμβέλεια τους, είναι μια άλλη συζήτηση. Αλλά νομίζω ότι αυτή την περίοδο δεν μπορεί να τεθεί θέμα αναπροσαρμογής της ηγετικής ομάδας ή οτιδήποτε άλλο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επικεφαλής» συμπλήρωσε.

Ο πρώην υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι το προεκλογικό αφήγημα του κόμματος δεν ήταν πειστικό και είπε ότι η αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ ως ηγεμονικό κόμμα της αριστεράς θα κριθεί στο μέλλον. «Σήμερα εξακολουθεί να έχει την πρωτοκαθεδρία και να έχει αυξημένο ειδικό βάρος» σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια ανασύνταξη δυνάμεων στις επόμενες μέρες «που θα αποδείξει ότι είναι μια παράταξη, που όπως όλες οι μεγάλες ιστορικές παρατάξεις έχουν και κοινωνικά ερείσματα και αντοχές και μπορούν να ανταποκρίνονται στις δυσκολίες και να διαχειρίζονται τις κρίσεις, επιστρατεύοντας και την συλλογική αξιοπρέπεια των ανθρώπων του χώρου, των μελών».