Όπως πολλά άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έτσι και ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανες δηλώσεις για το αποτέλεσμα που κατέγραψε το κόμμα στις εκλογές. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Από το τελικό exit poll επιβεβαιώνεται αυτό που συζητούσαμε, τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα για τη ΝΔ. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο, είναι ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ να συνεχίσουν την πορεία στη χώρα, να προχωρήσουν τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Η καταστροφολογία του προηγούμενου διαστήματος, ο διχασμός και η τοξικότητα δεν έχουν απήχηση στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Αν είχαμε σήμερα εκλογές με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές στις αρχές Ιουλίου, είναι προφανές ότι η ΝΔ θα είχε μια μεγάλη αυτοδυναμία. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί, όπως προβλέπεται να διαμορφωθούν οριστικά».

«Στρατηγική η νίκη της Νέας Δημοκρατίας» λέει ο Πιερρακάκης

Σε ανάλογο πνεύμα, σχολίασε τα αποτελέσματα του exit polls και ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, είπε: «Περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα που θα το έχουμε πολύ γρήγορα, αλλά σε όποιο εύρος κι αν είναι το αποτέλεσμα πρόκειται για μια στρατηγική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μια στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μια προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Συνέχισε, λέγοντας: «Βλέπουμε αποτελέσματα που με έναν άλλο εκλογικό νόμο θα μπορούσαν να δώσουμε ακόμα και αυτοδυναμία και νομίζω ότι ο κόσμος έχει δώσει σαφή εντολή σε εμάς να τρέξουμε γρήγορα και να λύσουμε όσα προβλήματα και εκκρεμότητες υπάρχουν. Παράλληλα, ένα αποτέλεσμα σε αυτό το εύρος που βλέπουμε είναι μια μεγάλη ευθύνη».