Μια μόλις εβδομάδα πριν τις εκλογές, η προεκλογική περίοδος φτάνει προς το τέλος, με το τοπίο να μοιάζει προοδευτικά να ξεκαθαρίζει. Στο πλαίσιο των εναπομεινάντων συγκεντρώσεων, ο  πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 θα βρεθεί στην Κυψέλη και θα απευθύνει χαιρετισμό στους πολίτες που θα έχουν συγκεντρωθεί να τον συναντήσουν.

Ανοίγει η ψαλίδα

Το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να διευρύνεται μέρα με τη μέρα, καθώς οι πολίτες λαμβάνουν την απόφασή τους, ενώ προοδευτικά ενσωματώνονται στο «δείγμα» των κομμάτων και οι μέχρι πρότινος αναποφάσιστοι. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΝΔ παραμένει σταθερά μπροστά, με τη Metron Analysis να εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 8,2 μονάδες και την εταιρία GPO να μετρά τη διαφορά στις 6,1 μονάδες σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η δημοσκόπηση της GPO καταγράφει έναν σταθερό συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, με τη Ν.∆. να παγιώνει μια καθαρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανεβάζει μεν τη συσπείρωσή του, αδυνατεί, ωστόσο, να διεισδύσει σε άλλες εκλογικές δεξαμενές, έτσι ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση και να κάνει την ανατροπή. Στη σταθεροποίηση αυτού του περιβάλλοντος συνηγορούν όχι μόνο τα ποσοστά της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, αλλά και μια σειρά από άλλους δημοσκοπικούς δείκτες που επιβεβαιώνουν το προβάδισμα της Ν.∆., που, εκτός από σταθερό, φαίνεται να είναι και διευρυνόμενο.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,3%, το ΠΑΣΟΚ 9,2%, το ΚΚΕ 6,6%, η Ελληνική Λύση 3.3%, το ΜέΡΑ25 3,6%, το ΕΑΝ 1%, η Εθνική Δημιουργία 1,2%, η Νίκη 1%, Άλλο κόμμα 2,9%, Λευκό-Άκυρο 0,4%, Δεν θα ψηφίσω 1μ4% και Ανποφάσιστοι 8,5%.