Αποστομωτική απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ και στο αντιπολιτευτικό του αφήγημα έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αποδομώντας πλήρως τα οικονομικά στοιχεία στα οποία βασίζει η αξιωματική αντιπολίτευση την ακατάσχετη παροχολογία της ενόψει των εκλογών.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου ρώτησε τη Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ σχετικά με το κόστος μέτρων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Τέσσερις αριθμούς θα μου πείτε; Πόσο κοστίζει; Πόσο είναι το 7,5% για την υγεία; Το 5% για την Παιδεία παραπάνω πόσο είναι; Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα πόσο είναι; Η μείωση του ΦΠΑ πόσο είναι;», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και πρόσθεσε: «Το πρακτικό και το πραγματικό είναι σε χαοτική απόσταση από τα tsipronomics και από την άγνοια και την αδυναμία να πείτε δύο συγκεκριμένα πράγματα. Έχετε σακατάψει τον κόσμο τo ‘15-‘19 στην κοροϊδία και επειδή σας θυμάται ο κόσμος έχετε αδυναμία να πείτε ένα νούμερο».