Ισχυρό μήνυμα νίκης, όπως αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, αλλά στην ερμηνεία της αποτελεσματικότητας της προεκλογικής μάχης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με τον δεύτερο να μην μπορεί να κρύψει την ατζέντα του για φοροεπιδρομή στον λαό, αναμένεται να σταλεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος, σήμερα στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Το κλίμα νίκης από τη χθεσινή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με την αντίστοιχη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, που αναζητούσε παλμό και κόσμο, αποτυπώνουν αυτό που είπε καθαρά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι την Κυριακή ο λαός θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή. Στην εξέλιξη αυτή η Νέα δημοκρατία έχει να παραθέσει, άλλωστε, ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, σαφή στόχο για τη συνέχισης της δυναμικής της οικονομικής ανάπτυξης και της στήριξης της κοινωνίας με στοχευμένα μέτρα, όπως έκανε όλο το διάστημα της κυβερνητικής της θητείας. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να παραθέσει τις παλινωδίες του που ξεκινούν από σενάρια διακυβέρνησης και φτάνουν στο πρόγραμμά του, που αν εφαρμοστεί θα σημάνει νέο μνημόνιο, με επιλογές, όπως αυτή που «μαρτύρησε» χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος, για επαναφορά της ασφαλιστικής εισφοράς 20% στο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε δίπλα του τον κύριο Βαρουφάκη που σχεδιάζει Δήμητρες για να κάνει χαρτοπόλεμο τις καταθέσεις. Μετά πόνταρε στην κυβέρνηση των ηττημένων, αυτή έγινε μετά κυβέρνηση των απελπισμένων, δηλαδή μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα ήταν, αν ποτέ συνέβαινε, κυβέρνηση ολικού καταποντισμού.

Και μετά ήρθε το κερασάκι στην τούρτα, να το ομολογεί χθες ο κύριος Κατρούγκαλος. Τι μας είπε; ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το νόμο του για το ασφαλιστικό με πρώτο βήμα την αύξηση στο 20% των κρατήσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έσπευσαν να το διαγράψουνε επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε όμως ακόμα. Διέγραψαν αυτόν που αποκάλυψε το σχέδιο και κρατάνε τους υπόλοιπους. Προσδεθείτε λοιπόν», σημείωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.