Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αν και κατάφερε να μπει τελικά στη Βουλή, στις δηλώσεις του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα προχώρησε σε μία έντονη κριτική για το γεγονός ότι παρά τα ποσοστά που επέτρεπαν στο κόμμα του να μπει στη Βουλή στις δημοσκοπήσεις μπροστά στις εκλογές, παράλληλα παρουσιαζόταν ως ένα από τα κόμματα που έδιναν μάχη για μία θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος επεσήμανε πως «αυτό που έχω να τους πω όμως και είναι ωμό, είναι πως η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει. Είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και ό,τι και να κάνουνε θα αποδείξουμε πως είμαστε πολύ σκληροί».

Βελόπουλος: Θα γνωρίζουμε τους βουλευτές όταν βγει και το τελικό αποτέλεσμα

Ξεκίνησε, λέγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν και άντεξαν τον βρώμικο πόλεμο του συστήματος. Λυπάμαι πραγματικά όλους αυτούς τους δημοσκόπους που παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων, που παίζουν με τους ανθρώπους. Είναι δυνατόν, έως την τελευταία στιγμή να μας λένε το ανώτατο όριο είναι 4,2% και μπορεί να είμαστε έξω από τη Βουλή; Λυπάμαι γιατί ανεχόμαστε μια κατάσταση, η οποία πρόδηλα δεν είναι δημοκρατική».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αυτό που έχω να τους πω όμως και είναι ωμό, είναι πως η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει. Είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και ό,τι και να κάνουνε θα αποδείξουμε πως είμαστε πολύ σκληροί. Θα συνεχίσουμε, εθνικά, κοινωνικά, λαϊκά, τον αγώνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ένα χαμόγελο από μας, σε αυτούς που ήθελαν να πεθάνει η Ελληνική Λύση. Η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει ποτέ», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ποιους βουλευτές εκλέγει το κόμμα του, ο κ. Βελόπουλος απάντησε: «Αν δεν βγει το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι θα είναι οι βουλευτές. Όποιοι κι αν είναι, εμείς είμαστε Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων».