Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό και έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Τα εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν είναι τρία περισσότερα σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου και συγκεκριμένα 102 από 99, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού είναι πλέον 25.610 από 22.855 που ήταν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία. 

Οι αλλαγές σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι ότι δημιουργήθηκε τμήμα στο Βανκούβερ του Καναδά, ενώ δεν υφίσταται πλέον το τμήμα στο Κάουνας της Λιθουανίας, καθώς εικάζεται ότι σε αυτό είχαν εγγραφεί οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στην πόλη για το φάιναλ φορ στο μπάσκετ. Επίσης προστέθηκαν από ένα εκλογικό τμήμα στις Βρυξέλλες (συνολικά τέσσερα), στο Λονδίνο (συνολικά εννέα) και στο Λουξεμβούργο (συνολικά δύο). 

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 24 Ιουνίου.