«Δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρής ψήφου, πολιτικού εφησυχασμού, πολιτικού αλληθωρισμού σε άλλα κόμματα που πουλάνε δήθεν πατριωτισμό και κούφια λόγια. Το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης κρίνει τα πάντα», τονίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην παράταξη που θα στηρίξει το εισόδημά τους, και σε αυτούς που ήδη απειλούν ότι θα ξαναφέρουν περισσότερους φόρους και περισσότερη ανεργία.

Για τον τομέα της Δικαιοσύνης ο κ. Καραγκούνης σημειώνει το πλήθος των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης οι οποίες «θωρακίζουν το κράτος Δικαίου» και κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε «ένα εμβληματικό έργο, που είχα την ευκαιρία και εγώ ως πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης να προωθήσω, και αυτό δεν είναι άλλο από την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, την ολοκλήρωση δηλαδή του e-justice».

Τέλος, η στόχευση του κ. Καραγκούνη για το νομό Αιτωλοακαρανίας είναι «περισσότερες δουλειές για τους νέους» μέσω της βελτίωσης των υποδομών και των οδικών δικτύων, και η προώθηση έργων όπως «η Μαρίνα Παλαίρου, το Τουριστικό Καταφύγιο και η Μαρίνα στη Βόνιτσα, η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Βαρκό».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Καραγκούνη:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου;

ΑΠ: Το διακύβευμα των εκλογών είναι πράγματι απλό και ξεκάθαρο για όλους. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην παράταξη που θα στηρίξει το εισόδημά τους, που θα τους απαλλάξει ακόμη περισσότερο από τα βάρη του παρελθόντος, που θα ενισχύσει τους εμπόρους, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους επιχειρηματίες, τους συνταξιούχους και αυτό θα συνεχίσει να το κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Και ανάμεσα σε αυτούς που ήδη απειλούν ότι θα ξαναφέρουν περισσότερους φόρους, μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, περισσότερη ανεργία και λιγότερο διαθέσιμο εισόδημα. Αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην παράταξη που θα συνεχίσει να ασκεί μια αποτελεσματική πολιτική στο μεταναστευτικό και γενικά στα ζητήματα της ασφάλειας και αυτό το κάνει ήδη η Νέα Δημοκρατία ή το κόμμα που ονειρεύεται να αναθεωρήσει την μεταναστευτική πολιτική, να σαμποτάρει τον φράχτη στον Έβρο και να επανέλθουμε στις αλήστου μνήμης εποχές όπου η Ελλάδα είχε μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι. Αυτό προγραμματίζει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες λοιπόν θα εμπιστευτούν ξανά τη Νέα Δημοκρατία για τη νέα τετραετία διότι έχει στόχο τη βελτίωση των αμοιβών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να έχουμε ένα κράτος που πραγματικά δουλεύει για να εξυπηρετήσει τον πολίτη, ένα κράτος που στελεχώνεται από άξιους ανθρώπους, που αξιολογεί και επιβραβεύει τα στελέχη του και ένα κράτος με λιγότερη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία. Θα ξανά εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία γιατί θα συνεχίσει να αυξάνει τις συντάξεις, θα συνεχίσει να μειώνει την ανεργία, θα συνεχίσει να ενδυναμώνει την άμυνα της χώρας, θα συνεχίσει να αυξάνει το γεωπολιτικό της κύρος και τη θέση της χώρας.

ΕΡ: Γιατί είναι αναγκαία η αυτοδυναμία το 2023; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόσασταν κυβέρνηση συνεργασίας και με ποιους;

ΑΠ: Η αυτοδυναμία είναι αναγκαία για τους λόγους που εξήγησα ακριβώς πιο πάνω. Δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρής ψήφου, πολιτικού εφησυχασμού, πολιτικού αλληθωρισμού σε άλλα κόμματα που πουλάνε δήθεν πατριωτισμό και κούφια λόγια. Το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης κρίνει τα πάντα. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι σε πολύ κρίσιμες στιγμές έχει συνεργαστεί με κόμματα που έχουν διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Η εμπειρία όμως μας έχει δείξει ότι σε τέτοιες κυβερνήσεις επικρατούν συμβιβασμοί, μικροκομματικοί ανταγωνισμοί, που φέρνουν καθυστερήσεις και κακό συντονισμό. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να χάσει χρόνο για αυτό και οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι τα ποσοστά μας θα είναι πολύ υψηλά. Από την πρώτη Κυριακή θα αγγίζουν την αυτοδυναμία. Θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά. Οπότε νομίζω το ερώτημά σας καθίσταται εκ των πραγμάτων απόλυτα υποθετικό.

ΕΡ: Στον τομέα της Δικαιοσύνης η Βουλή ψήφισε 30 νομοσχέδια της κυβέρνησής σας. Πως αλλάζουν τη ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων; Ποιες οι προτεραιότητες για την επόμενη 4ετία;

ΑΠ: Στο χώρο της Δικαιοσύνης, η Κυβέρνηση πράγματι έκανε ένα πολύ σημαντικό έργο. Έφερε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες που θωρακίζουν το κράτος Δικαίου, που υπερασπίζονται τη διαφάνεια, που προστατεύουν ακόμη περισσότερο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και που αυστηροποιούν το νομοθετικό πλαίσιο για ειδεχθή εγκλήματα. Το κυριότερο όμως είναι ότι προχώρησε ένα εμβληματικό έργο, που είχα την ευκαιρία και εγώ ως πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης να προωθήσω, και αυτό δεν είναι άλλο από την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, την ολοκλήρωση δηλαδή του e-justice. Είναι μια μεταρρύθμιση που πράγματι θα φέρει επανάσταση στον πολύπαθο αυτό χώρο και που θα ενισχύσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη της χώρας. Οι προτεραιότητες, οι στοχεύσεις αυτής της Κυβέρνησης θα παραμείνουν στην ίδια λογική. Προστασία του κύρους του θεσμού, βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών εργασίας, ενίσχυση του προσωπικού και μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία της.

ΕΡ: Ποιο αναπτυξιακό μοντέλο προκρίνετε για την Αιτωλοακαρνανία;

ΑΠ: Βελτίωση και ολοκλήρωση των υποδομών, των οδικών δικτύων όπως είναι το 'Ακτιο - Αμβρακία, η κάθετη σύνδεση της Ιονίας οδού με το Αγρίνιο, η συνέχιση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Αγρίνιο - Καρπενήσι και πολλά άλλα. Η δημιουργία θέσεων εργασίας που θα προσφέρουν εμβληματικά έργα που και εγώ προσωπικά προώθησα για το νομό όπως είναι η Μαρίνα της Παλαίρου, το Τουριστικό Καταφύγιο και η Μαρίνα στη Βόνιτσα, η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Βαρκό. Έργα που ήδη δημοπρατούνται και εκτελούνται και που θα προσφέρουν πάνω από 2500 θέσεις εργασίας. Η προώθηση ενός επίσης σημαντικού έργου, που εισηγήθηκα στην κυβέρνηση και δεν είναι άλλο από τη δημιουργία βιομηχανικών φυλακών στο Αγγελόκαστρο που αντίστοιχα θα προσφέρει εκατοντάδες μόνιμες θέσεις εργασίας. Και όπως καταλαβαίνεται ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ. Η δική μου στόχευση είναι περισσότερες δουλειές για τους νέους και συνεχείς προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον νομό μας.