Τα αποτελέσματα των exit polls των εκλογών σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, κατά την προσέλευσή του στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Τα exit polls δείχνουν μία σαφή τάση, μία ανανέωση της εντολής προς τη ΝΔ, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που ζητεί η ελληνική κοινωνία. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να σχολιάσουμε και θα περιμένουμε φυσικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει τη δική του δήλωση και ανάγνωση των αποτελεσμάτων».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια, όμως τόνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελούν ενδείξεις τα exit polls θυμίζω. Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα».

Ψυχραιμία και αναμονή γενικά στη Νέα Δημοκρατία

Με παρόμοιο τρόπο σχολίασαν νωρίτερα και στελέχη του κόμματος τα αποτελέσματα, λέγοντας ότι «τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα».

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει από 36% έως 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει από 25% έως 29%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει από 9,5% έως 12% και το ΚΚΕ από 6% έως 8%. Στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης βρίσκονται το ΜέΡΑ25 με 2,5 έως 4,5% και η Ελληνική Λύση με 3,5% έως 5,5%. Από 2,2% έως 4,2% παίρνει η Πλεύση Ελευθερίας. Τα λοιπά κόμματα παίρνουν από 4,8% έως 6,8%.

Σύμφωνα με το exit poll, η Νέα Δημοκρατία παίρνει από 121 έως 125 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ από 86 έως 89 έδρες, το ΠΑΣΟΚ από 35 έως 36 έδρες, το ΚΚΕ από 22 έως 23 έδρες, η Ελληνική Λύση 15 έδρες, το ΜέΡΑ25 από 11 έως 12 έδρες και η Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να μείνει εκτός Βουλής αλλά και να πάρει 10 έδρες.