Η καναδική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τη ληστεία μεγάλης ποσότητας χρυσού στο διεθνές αεροδρόμιο του Τορόντο, που χρησιμοποιείται συχνά για την αποθήκευση του σπάνιου υλικού που εξάγεται από ορυχεία στο Οντάριο.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ληστείες της δεκαετίας και αφορά κλοπή χρυσού και άλλων αντικειμένων αξίας τα οποία κλάπηκαν από κοντέινερ που εκφορτώθηκε από αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, οι ληστές φέρεται να πήραν χρυσό αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων και άλλα τιμαλφή. Το κοντέινερ υψηλής αξίας έφτασε στο αεροδρόμιο το βράδυ της 17ης Απριλίου και μεταφέρθηκε σε εγκατάσταση όπου συνήθως φυλάσσονται τιμαλφή.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η ληστεία έγινε σε αυτό το μέρος. Αυτή η ληστεία μπορεί να θεωρηθεί μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης αυτής και της ληστείας 3.000 τόνων σιροπιού σφενδάμου το 2012, η ​​αξία της οποίας ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Stephen Duivesteyn είπε ότι η ομάδα έρευνας εξετάζει όλα τα στοιχεία και χαρακτήρισε το περιστατικό της Δευτέρας ως μεμονωμένο. Επίσης τόνισε ότι το κοντέινερ ήταν περίπου 5 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος, αλλά αρνήθηκε να πει πόσο ζύγιζε.

Η Toronto Sun ανέφερε νωρίτερα ότι, η αστυνομία πιστεύει ότι στη ληστεία συμμετείχαν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.