Ελληνικό χρώμα αποκτά η Φιλαδέλφεια το Σαββατοκύριακο, με τις εκδηλώσεις για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας να κορυφώνονται.

Όπως συνέβη και στην ελληνική κοινότητας της Βαρκελώνης στην Ισπανία https://tomanifesto.gr/me-lamprotita-eortastike-apo-tin-elliniki-koinotita-katalonias-i-epeteios-tis-25is-martioy/, έτσι και στην Αμερική οι Έλληνες γιορτάζουν την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η ώρα της μεγάλης παρέλασης στο κέντρο της πόλης πλησιάζει, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και τελετάρχη τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργο Τσούνη.

Κεντρικό σημείο αναφοράς  είναι το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, το οποίο βρίσκεται ήδη στην Φιλαδέλφεια και την Πέμπτη έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ντανιέλα Κουσούλη» («Danielle Kousoulis Greek Cultural Center») στην Κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παρέλαση θα λάβει χώρα, όπως κάθε χρόνο, επί της Λεωφόρου Ben Franklin Parkway, όμως η κατεύθυνσή της θα αντιστραφεί, αφού η 22η Οδός θα είναι πλέον η αφετηρία και ο Logan Circle το σημείο τερματισμού. Κατόπιν τούτου, και η εξέδρα των επισήμων θα μεταφερθεί από την 22η Οδό στο σημείο τερματισμού, σε μια αλλαγή η οποία θα ισχύσει από φέτος.

Στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν προγραμματισμένη η έπαρση της σημαίας έξω από το Κτίριο Δημοτικών Υπηρεσιών, απέναντι από το Νορθ Αμπτον, παρουσία του προξένου της Νέας Υόρκης, Δημήτριου Παπαγεωργίου.

Το Σάββατο 1η Απριλίου, παραμονή της παρέλασης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» θα πραγματοποιηθεί το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας, στο Κέντρο Εκδηλώσεων «Adelphia», στο Ντάρτφορντ της Νέας Ιερσέης, με τιμώμενο πρόσωπο την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία και θα λάβει το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με την ιδιότητα του επίτιμου προσκεκλημένου, αλλά και ο τελετάρχης, Γιώργος Τσούνης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας