Το θέμα με το δυστύχημα στα Τέμπη έχει μετατραπεί δυστυχώς σε ένα πεδίο αντεγκλήσεων κομματικών κυρίως όμως σε ένα πεδίο πάνω στο οποίο ακόμη και καλλιτέχνες επιχειρούν να τοποθετηθούν όπως και διάφοροι διασκεδαστές. Η ανάρτηση του Γιάννη Αγγελάκη, του τραγουδιστή, με αφορμή τα μέτρα στήριξης που έλαβε η Κυβέρνηση για τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες χαρακτηριστική.

Με μια τους ανάρτηση στο Facebook ειρωνεύεται και χλευάζει. Και μάλιστα το πράττει αυτό τη στιγμή που ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων βγήκε και απηύθυνε ευχαριστώ στην Πολιτεία έστω και για αυτή την κίνηση.

Τι έγραψε ο Γιάννης Αγγελάκας. Τον εξής φανταστικό του διάλογο:

«Συγγνώμη πατέρα. Αν το ’ξερα από πριν ότι θα πάρεις αποζημίωση, έξτρα σύνταξη, θα σου σβήσουν όλα τα χρέη και θα διορίσουν και τη μαμά στο δημόσιο, θα ανέβαινα κι εγώ στο τρένο. Γιατί όχι; Θα θυσιαζόμουν για να σας ελαφρύνω οικονομικά και για να βελτιωθούν οι συγκοινωνίες μας. Αλλά αυτό το άτιμο το κράτος δεν μας λέει τίποτα από πριν. Ούτε ότι αν μπούμε στο τρένο παίζουμε τη ζωή μας κορώνα – γράμματα, ούτε τι κερδίζουμε σε περίπτωση δυστυχήματος».

Ισως γι αυτό, εκτός αν κάνουμε λάθος, το 2018 δεν σχολίασε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε κάτοικο στο Μάτι δήλωνε «τι να τα κάνεις τα 2000 ευρώ, και να στα δώσουμε θα τα σπαταλήσεις…»