Να μετριάσει τις αντιδράσεις των πολιτών για τις καταστροφικές συνέπειες από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, ενόψει και των προεδρικών εκλογών, επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσφεύγοντας σε ντροπιαστικές κινήσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως καταγράφεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράζει χρήματα σε παιδιά στην πληγείσα από τον σεισμό επαρχία Αντιγιαμάν. Εικόνες που έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, κάνοντας λόγο για εικόνες ντροπής.

Το προκλητικό αυτό σκηνικό εκτυλίχθηκε χθες στη νοτιοανατολική επαρχία Αντιγιαμάν, που επλήγη σοβαρά από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

 

Να σημειωθεί ότι χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του δεν ανταποκρίθηκε καλά μετά τους σεισμούς, παραδεχόμενος καθυστερήσεις στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Παρολαυτά, υποστήριξε ότι “δεν υπήρξε ποτέ χώρα στον κόσμο που να μπορέσει να ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο εμείς, αφού εκτέθηκε σε μια καταστροφή που επηρέασε τόσους πολλούς ανθρώπους σε μια τόσο μεγάλη περιοχή”.