Το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο χρηματική ποινή 10.000 ευρώ (μετά την καταδίκη για παράβαση καθήκοντος), για τις καταγγελίες σε βάρος του από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, που αφορούσαν σε πιέσεις που της άσκησε για ενοχοποίηση πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Η χρηματική ποινή έχει προσαυξήσεις 110%, ανεβάζοντας αισθητά το τελικό ποσό.

Νωρίτερα το Ειδικό Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία 8-5, αναγνώρισε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δια των συνηγόρων του ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών για να μειωθεί η ποινή για την παράβαση καθήκοντος. Αφού βγήκε η απόφαση και έγινε αποδεκτό το αίτημα τότε ο ίδιος προχώρησε σε δήλωση στην οποία κάνει λόγο και πάλι για σκάνδαλο Novartis τονίζοντας ότι «αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Και όχι μόνο αναφέρεται στο ότι η ποινή δεν ήταν τελικά φυλάκιση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι καταδίκες για παράβαση καθήκοντος δεν αφορούν τη σκευωρία Novartis παρότι η μια εξ αυτών αφορά στις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Ράικου η οποία κατήγγειλε πως δέχθηκε πιέσεις για  να ασκήσει διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα για την απόφαση αυτή.

Δείτε τη δήλωσή του:

«Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis. Απέτυχαν. Η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή. Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν».