Ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να μην πραγματοποιηθούν τρεις αγώνες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της εθνικής γυναικών με τη Λευκορωσία για τον 3ο όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης του EURO 2022, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF), η οποία τονίζει ότι «η τωρινή κατάσταση και οι εξελίξεις της δεν καθιστούν δυνατή» τη διεξαγωγή τους.

Η απόφαση της EHF αφορά:

– την αναμέτρηση Μέσκοφ Μπρεστ (Λευκορωσία)-Βαρντάρ Σκοπίων (Βόρεια Μακεδονία) για το Champions League ανδρών, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου στο Μπρεστ.
– τις δύο αναμετρήσεις μεταξύ Ελλάδας και Λευκορωσίας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 2 Μαρτίου στη Χαλκίδα και στις 6 Μαρτίου στο Μινσκ.

«Και τα τρία ματς δεν θα διεξαχθούν όπως ήταν προγραμματισμένο» υπογραμμίζει η EHF στην ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ θα ασχοληθεί περαιτέρω με τον χειρισμό αυτών των αγώνων και τις συνέπειες σε ξεχωριστή διαδικασία. Η ΕΗF συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης για να αξιολογήσει την πιθανή ανάγκη για περαιτέρω αποφάσεις».