Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στην Αθήνα στον εξαιρετικό χώρο του Εντευκτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου η Γενική Συνέλευση των Μελών του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΔΕΕ) .

Η Συνέλευση είχε εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα (άρ. 8 Καταστατικού) και σε αυτήν το σώμα των παρισταμένων Μελών που αντιπροσώπευαν τα 2/3 των τακτοποιημένων (με απαραίτητη απαρτία του 1/4):

1) Ενέκριναν παμψηφεί τον απολογισμό δραστηριοτήτων και οικονομικής διαχείρισης της περιόδου 2020-23,

2) Ενέκριναν παμψηφεί την αναγνώριση επαγγελματιών τίτλων και την απαιτούμενη τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού

3) Ενέκριναν την αναβάθμιση σε τακτικά και την εγγραφή 50 μελών και

4) Αποφάσισαν την προκήρυξη Αρχαιρεσιών για την περίοδο 2023-2026, εκλέγοντας 5μελή εφορευτική επιτροπή (Απόστολος Παπακωνσταντίνου, Αφροδίτη Φροσύνη, Γιάννης Γεράσιμος, Βίκυ Καλιακώστα, Γιώργος Χλωρός) και ορίζοντας τις κρίσιμες ημερομηνίες (31 Μαρτίου για κατάθεση υποψηφιοτήτων, 3 Απριλίου για ταμειακή τακτοποίηση και 10-11 Απριλίου για ψηφοδοσία).

Όπως συμφωνήθηκε, το ΔΣ συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητά του μέχρι την συγκρότηση του νέου, αμέσως μετά τις εκλογές, ώστε να μη δημιουργηθούν ασυγχρονίες στα σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ για τις ΕΚΛΟΓΕΣ θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση, της Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία έχει την ευθύνη διεξαγωγής τους.

Β. ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΤΗΣ π. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ και νυν ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ κας ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΦ

Αμέσως μετά τη  Συνέλευση πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης ως νέου επίτιμου Μέλους του ΔΕΕ, της π. αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και προέδρου σήμερα του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος & Βιωσιμότητας κας Μαρίας Καραμανώφ.

Προσφώνηση της νέας επιτίμου και ομιλία για το κορυφαίο έργο της κυρίως όσον αφορά τη συμβολή της στη διαμόρφωση της νομολογίας του ανωτάτου Δικαστηρίου πραγματοποίησε ο συνταγματολόγος Απόστολος Παπακωνσταντίνου, εκ των ιδρυτικών Μελών του ΔΕΕ. Ακολούθησε ομιλία της κας Καραμανώφ, στην οποία καταδείχθηκαν με σαφή και εμπεριστατωμένο τρόπο οι κίνδυνοι που διατρέχει το σύγχρονο δημοκρατικό Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας (“η μεγαλύτερη κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού”) τόσο από την εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων του σε άλλους φορείς (“οι οποίοι συντάσσουν ακόμα και τους όρους υπό τους οποίους θα αναλάβουν κάποιο έργο…”) όσο και από τον κατακερματισμό του κρατικού-διοικητικού έργου σε πολλές επικαλυπτόμενες αρχές, όπου εξαφανίζεται εντελώς η ευθύνη. Η ομιλία της νέας επιτίμου με τα πολύ διαυγή μηνύματά της έτυχε της γενικής επιδοκιμασίας κάτι που καταδείχθηκε εναργώς από τα χαρακτηριστικά σχόλια ορισμένων εκ των παρισταμένων Μελών (π. υπουργός Ν. Φίλης, Π. Καρκατσούλης, Ηλ. Δόλγυρας, Απ. Παπατόλιας, Ι. Σάββας κ.α.)

Γ. ΔΕΞΙΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 20 ΕΤΩΝ ΔΕΕ  

Αμέσως μετά, στον οικείο χώρο του Εντευκτηρίου, παρατέθηκε δεξίωση για τον εορτασμό των 20χρόνων ενεργού δράσης του, μέσα στη συνήθη ζεστή-φιλικά ατμόσφαιρα των εκδηλώσεων του ΔΕΕ.