Συνεχίζονται οι έρευνες στο Βέλγιο για τη φερόμενη υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κατάρ.

Σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα Knack και Le Soir, τα οποία επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, οι Αρχές της χώρας ελέγχουν τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι (είναι ένα από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής) για να διαπιστώσουν αν ήταν ο επικεφαλής του κυκλώματος.

Συνελήφθησαν ακόμη τόσο η σύζυγός του, όσο και η κόρη του, για τις οποίες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε στην επαρχία του Μπέργκαμο

Ο Παντζέρι είναι μέλος του ιταλικού πολιτικού κόμματος Articulo Uno το οποίο αποσχίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα το 2017. Από το 2004 έως το 2019, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D).

Σύμφωνα με την Knack, το 2017 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου επέβαλε στον Παντζέρι να επιστρέψει 83.764 ευρώ σε έξοδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2009 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για παραβάσεις των κανόνων για την επιστροφή των εξόδων των βουλευτών.

Από το 2014, ο Παντζέρι υπηρετούσε στην Υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (DROI). Την περίοδο 2017-2019 ήταν μάλιστα και πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής. Μάλιστα το 2019 δήλωσε στη Ντόχα ότι το Κατάρ έγινε σημείο αναφοράς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδείκνυε συνεχώς ότι ήταν στο σωστό δρόμο, δήλωση που ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνη της Εύας Καϊλή.

Το ίδιο έτος (2019), ο Παντζέρι συνίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Fight Impunity στις Βρυξέλλες  της οποίας είναι πρόεδρος. Σκοπός της ΜΚΟ είναι να προωθήσει τον «αγώνα κατά της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».