Έφτασε σήμερα, Δευτέρα, στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου El Arish το αεροσκάφος C-130, με το οποίο μεταφέρεται η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας

Το φορτίο της βοήθειας που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, υποδέχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει σε ανακοίνωσή του πως μεριμνά, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Σημειώνεται πως το αεροσκάφος απογειώθηκε, επίσης, σήμερα το πρωί από την 112 Πτέρυγα Μάχης.

Γεραπετρίτης: Η στάση της Ελλάδας παραμένει συνολικά και καθολικά ανθρωπιστική 

«Η στάση της Ελλάδας παραμένει μια στάση συνολικά και καθολικά ανθρωπιστική», είχε υπογραμμίσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης την προηγούμενη βδομάδα, ενημερώνοντας τη Βουλή για την ανθρωπιστική βοήθεια της χώρας μας προς τη Γάζα.

Τέλος, με αφορμή τα παραπάνω, να επισημανθεί πως η βοήθεια πέρα από φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, περιλαμβάνει, ακόμα, τρόφιμα και νερό, ενώ όλα όσα συμπεριλμαβάνονται στην ανθρωπιστική βοήθεια αμέσως θα διοχετευτούν στον παλαιστινιακό λαό.