Πέντε μετάλλια, δύο χρυσά και τρία αργυρά ήταν η συγκομιδή για την εθνική ομάδα κολύμβησης από την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι. Κριστιάν Γκολομέεφ και Στέργιος Μπίλας έκαναν το «1-2» στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερης κολύμβησης, ενώ στις δύο πρώτες θέσεις του τελικού των 100 μέτρων ύπτιο τερμάτισαν ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης. Αργυρό μετάλλιο όμως κατέκτησε και ο Δημήτρης Μάρκος στα 400 μέτρα ελεύθερο. Έτσι η ελληνική αποστολή έφθασε στα 17 μετάλλια στην διοργάνωση του Βελιγραδίου. Δύο ημέρες μετά το 1-3 που έκαναν στα 50 μέτρα ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης επανέλαβαν τις επιτυχίες τους και στα 100 μέτρα. Ο αθλητής του Ολυμπιακού τερμάτισε ξανά πρώτος, αυτήν τη φορά σε 52.23, με τον 24χρονο να βρίσκεται περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω του, με 52.83 και το ασημένιο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Κσάγουερι Μάσιουκ με 53.56. Κάπως έτσι τα 1-2 της Ελλάδας έγιναν… δύο, μιας και νωρίτερα πέτυχαν ακριβώς το ίδιο και ο Κριστιάν Γκολομέεβ με τον Στέργιο – Μάριο Μπίλα.

Ο Χρήστου πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του μετά το 52.09 που είχε κάνει το 2022, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, χρόνος που δίνει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως είπε ο ίδιος. Κατέκτησε το τρίτο χρυσό της καριέρας του και πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα, όπου ως τώρα είχε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα. Ο Μακρυγιάννης τον ακολούθησε στο βάθρο καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ με 52.83. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ σπουδαίος χρόνος που δίνει πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. 
Στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βελιγραδίου, ο Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισε πρώτος στον έβδομο συνεχόμενο τελικό της καριέρας του στην Ευρώπη. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού έκανε 21.72, έχοντας κατά ένα εκατοστό πίσω του τον Στέργιο-Μάριο Μπίλα, ο οποίος τερμάτισε 2ος σε 21.73. Το βάθρο έκλεισε ο Ουκρανός Βλάντισλαφ Μπούκχοφ με 21.85. Ο Έλληνας κολυμβητής πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των 400 μέτρων ελεύθερο στο Βελιγράδι, κατακτώντας το τρίτο του μετάλλιο στη διοργάνωση.

Μετά το ασημένιο στα 800 μέτρα ελεύθερο και το χάλκινο 4×200μ., ο Δημήτρης Μάρκος πήρε ακόμα ένα μετάλλιο. Αυτήν τη φορά το ασημένιο στα 400 μέτρα ελεύθερο, μιας κι έκανε μία σπουδαία κούρσα και τερμάτισε σε 3:47.44. Ο συγκεκριμένος χρόνος αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αν και δεν του χάρισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτος κατετάγη ο Αυστριακός Φέλιξ Όμποεκ με 3:43.24, ενώ τρίτος ο Ελβετός Αντόνιο Ντζάκοβιτς με 3:47.62. Με την πέμπτη θέση της ομάδας μας στη σκυταλοδρομία 4χ100μ μικτή γυναικών, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι. Η Νόρα Δράκου κολύμπησε στο ύπτιο, η Χαρά Αγγελάκη στο πρόσθιο, η Γεωργία Δαμασιώτη στην πεταλούδα και η Μαρίλεια Δρασίδου στο ελεύθερο, τερμάτισαν σε 4:05.05.

Η Μαρίλεια Δρασίδου πάλεψε στα τελευταία μέτρα, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου του Βελιγραδίου. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Πολωνή Ντομίνικα Στζαντέρα, την δεύτερη θέση η Φινλανδή Βέερα Κιβίριντα και την τρίτη η Ολίβια Κλιντ. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ταξίδεψε με ατομικό ρεκόρ 31.30 και επιστρέφει με 30.95, μία επίδοση που συνοδεύτηκε με την τέταρτη θέση της Ευρώπης. Η πρώτη φορά που κατεβαίνει τα 31:00. Η Γεωργία Δαμασιώτη έκανε τα πάντα για να βρεθεί στο βάθρο του τελικού των 200 μέτρων πεταλούδας, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς έριξε τον ρυθμό της στα τελευταία 100 μέτρα. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση πίσω από την Σουζάνα Γιάκαμπος από την Βουλγαρία. Την πρώτη θέση του κατέλαβε η Έλενα Ρόσενταλ, με δεύτερη την Βόσνια Λάνα Πουντάρ. Το βάθρο έκλεισε με την Μπογκλάρκα Κάπας από την Ουγγαρία.