Εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ ακόμη και με ΠΝΠ

by athina

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα απαντήσει η κυβέρνηση στα σούπερ μάρκετ, αν οι ιδιοκτήτες τους επιμείνουν να μην διαθέτουν εφημερίδες στα καταστήματά τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απήυθηνε αυστηρό μήνυμα στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, με φόντο την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, λόγω κορωνοϊού, στη διάρκεια της οποίας είναι καθοριστικότατος ο ρόλος των εφημερίδων για την ενημέρωση του κοινού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που εμμείνουν στην άρνησή τους να διαθέσουν τον Τύπο, τότε αυτό θα καταστεί υποχρεωτικό μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τα σούπερ μάρκετ είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές αυτήν τη δύσκολη περίοδο και μάλιστα με διερυμένω ωράριο και τεράστιους τζίρους, καθιστώντας αντικοινωνική την άρνησή τους να συνεισφέρουν στην απαραίτητη ενημέρωση που παρέχουν οι εφημερίδες.

Φαίνεται όμως ότι οι μεγάλες αλυσίδες προτιμούν να θυσιάσουν την πολύτιμη αυτή ενημέρωση στο βωμό του κέρδους, καθώς το ποσοστό κέρδους τους από τη διάθεση των εφημερίδων δεν είναι μεγάλο, χωρίς να λαμβάνουν υπ όψιν τους ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και η αναστολή λειτουργίας πολλών μαγαζιών καθιστά δυσκολότερη την εύρεση του έντυπου Τύπου και άρα τη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε, η έκκληση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό- καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα προς τους πολίτες να ενημερώνονται από τις επίσημες αρχές, και να μένουν μακριά από την παγίδα των fake news. Με αυτό το κριτήριο, το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν και εφημερίδες, αφού πρόκειται για τα καταστήματα πρώτης ανάγκης.

Σχετικα Αρθρα